7 στρατηγικές προώθησης εκτός σύνδεσης για να ενισχύσετε την επωνυμία σας στο Διαδίκτυο

Το ψηφιακό μάρκετινγκ έχει γίνει ο πυρήνας ενός σχεδίου μάρκετινγκ για πολλές επιχειρήσεις, καθώς μπορεί εύκολα να μετρηθεί και είναι συχνά λιγότερο ακριβό από το παραδοσιακό μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης. Αλλά δεν σημαίνει αυτό την εποχή του παραδοσιακού μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης φτάνει στο τέλος του. Υπάρχουν ακόμα πολλές στρατηγικές διαφήμισης εκτός σύνδεσης που μπορείτε να επωφεληθείτε. Ακολουθούν επτά από τις καλύτερες στρατηγικές μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης για να επαναφέρετε την online επωνυμία σας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

στρατηγικές προώθησης εκτός σύνδεσης

1. Δικτύωση

offline-promotion-strategies-1

Η δικτύωση πρόσωπο με πρόσωπο εξακολουθεί να είναι μια ανεκτίμητη μορφή για την προώθηση της διαδικτυακής επωνυμίας σας και την αύξηση της επισκεψιμότητας στον ιστότοπο της επιχείρησής σας. Επίσης, το να βάλετε ένα πραγματικό πρόσωπο στο όνομα της επωνυμίας σας βοηθά στην αφοσίωση της επωνυμίας σας. Η συνάντηση πρόσωπο με άτομο είναι επίσης ένας καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας σε καταστάσεις που μπορεί να μην μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Η δικτύωση είναι αναπόσπαστο μέρος όλων των καλύτερων στρατηγικών μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης για διαδικτυακές επιχειρήσεις.

2. Έντυπες Εκδόσεις

offline-promotion-strategies-2

Ακριβώς επειδή τα περισσότερα περιοδικά και άλλες εκδόσεις έχουν ψηφιακή μορφή, δεν σημαίνει ότι η φυσική τους οντότητα έχει εξαφανιστεί. Αν και δεν θα μπορείτε να επωφεληθείτε από το SEO, μπορείτε να διαφημίσετε τον ιστότοπό σας σε έντυπες εκδόσεις ως μια μορφή μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης. Επιπλέον, η αγορά διαφημιστικού χώρου σε σχετικά περιοδικά του κλάδου μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της προβολής της επωνυμίας σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι είστε επιλεκτικοί σχετικά με το τι τοποθετείτε τις διαφημίσεις σας, δεν θέλετε η στρατηγική διαφήμισης της επωνυμίας σας να στοχεύει σε αναγνώστες ανεπιθύμητης αλληλογραφίας. Αντίθετα, βεβαιωθείτε ότι οι εκδόσεις στις οποίες διαφημίζεστε είναι αξιόπιστες και στοχεύουν στο κοινό-στόχο σας.

3. Πινακίδες πεζοδρομίων

offline-promotion-strategies-3

Αντί για διαδικτυακές μορφές, μπορείτε να διαφημιστείτε χρησιμοποιώντας διαφημιστικές πινακίδες, επιγραφές αλουμινίου, ακόμη και τυπωμένα πανό. Απλώς φροντίστε να τα τοποθετήσετε σε μια καλή τοποθεσία για να τα βλέπουν όλοι, όπως ένα πεζοδρόμιο. Μπορείτε ακόμη και να ενσωματώσετε έναν κωδικό QR στο banner σας για να αλληλεπιδράσει το κοινό σας που να το οδηγεί σε ιστότοπους ή σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αν θέλετε να γίνετε δημιουργικοί, μπορείτε να οργανώσετε εκδηλώσεις στο όνομα της επιχείρησής σας για την τοπική σας κοινότητα για να προσελκύσετε το κοινό-στόχο σας. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να το κάνετε αυτό είναι να στήσετε ένα περίπτερο σε μια τοπική έκθεση ή συναυλία, εμφανίζοντας τη σήμανση σας. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προωθήσετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και να προσφέρετε δωρεάν δείγματα.

4. Οχήματα και Πινακίδες

offline-promotion-strategies-4

Τα οχήματα και οι διαφημιστικές πινακίδες είναι δημοφιλείς προσεγγίσεις μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι τα βλέπουν στο δρόμο και όχι στο σπίτι ή στην εργασία τους. Οι διαφημιστικές πινακίδες στη μία άκρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και είναι επιρρεπείς να τραβούν τη μεγαλύτερη προσοχή, σε σύγκριση με τις πινακίδες των οχημάτων. Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να αγοράσετε διαφημιστικό χώρο σε μια τοποθεσία που είναι πιο κοντά στο κοινό-στόχο σας. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να στοχεύσετε άτομα ηλικίας 20 έως 35 ετών, μπορείτε να νοικιάσετε μια διαφημιστική πινακίδα κοντά σε ένα τοπικό κολέγιο.

Ωστόσο, παρόλο που οι διαφημιστικές πινακίδες τείνουν να είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς τρόπους προώθησης της επωνυμίας σας εκτός σύνδεσης, η διαφήμιση σε οχήματα είναι επίσης αποτελεσματική. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να διαφημίσετε την επωνυμία σας σε πολλά διαφορετικά άτομα σε όλη την κοινότητά σας, καθώς δεν χρειάζεται να μένει σε ένα μέρος, όπως μια διαφημιστική πινακίδα. Για να μην αναφέρουμε, η διαφήμιση μέσω πινακίδων στα οχήματα μπορεί να βοηθήσει να προσεγγίσετε άτομα εκτός του κοινού-στόχου σας, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερους δυνητικούς πελάτες.

5. Δημόσια ομιλία και εμπορικές εκθέσεις

offline-promotion-strategies-5

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προωθήσετε την επιχείρησή σας στο διαδίκτυο χωρίς τη χρήση τεχνικών διαδικτυακού μάρκετινγκ είναι να φιλοξενείτε εκδηλώσεις δημόσιας ομιλίας ή να παρακολουθείτε εμπορικές εκθέσεις. Η δημόσια ομιλία είναι ένας τέλειος τρόπος για να προσεγγίσετε το κοινό-στόχο σας, καθώς όλοι όσοι παρευρίσκονται στην εκδήλωση ομιλίας σας είναι εκεί για να ακούσουν τι λέτε. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις δημόσιας ομιλίας είναι επίσης ένας ιδανικός τρόπος για να χτίσετε την αξιοπιστία της επωνυμίας σας και να δείξετε τον εαυτό σας ως ηγέτη στον κλάδο σας.

Στην πραγματικότητα, τα συμβάντα ομιλίας είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος απόκτησης δυνητικών πελατών, σύμφωνα με τους Visible Experts. Ωστόσο, η εύρεση εκδηλώσεων ομιλίας για να συμμετάσχετε μπορεί να είναι μια πρόκληση, ειδικά αν ζείτε σε μια μικρή κοινότητα. Εάν μπορείτε, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μιλήσετε σε μη αμειβόμενες εκδηλώσεις με μικρές, τοπικές ενώσεις. Αν και δεν θα κερδίσετε χρήματα από αυτές τις εκδηλώσεις, θα κερδίσετε δυνητικούς πελάτες και θα αποδώσουν στο μέλλον.

Οι εμπορικές εκθέσεις είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να προβάλετε την επωνυμία σας σε πιθανούς πελάτες και ηγέτες του κλάδου. Οι εμπορικές εκθέσεις είναι γνωστό ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές μάρκετινγκ εκτός σύνδεσης που μπορεί να εκμεταλλευτεί μια εταιρεία. Αυτό συμβαίνει επειδή, εκτός από το μάρκετινγκ από άτομο σε άτομο, μπορείτε επίσης να είστε ομιλητής στην εκδήλωση και να μοιράζετε έντυπες διαφημίσεις, όπως φυλλάδια που διαφημίζουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας.

6. Ψυχρά κλήσεις

offline-promotion-strategies-6

Οι κρύες κλήσεις μπορεί να φαίνονται παλιές, αλλά προσθέτουν μια προσωπική πινελιά που απλά δεν έχουν τα email. Οι τηλεφωνικές κλήσεις τείνουν να αισθάνονται πιο προσωπικές και απαιτούν γρήγορη απάντηση, η οποία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Ωστόσο, ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι θα έχετε μια απάντηση αμέσως, αντί να περιμένετε ατελείωτα για κάποιον να επιστρέψει στο email σας.

Ωστόσο, προτού αρχίσετε να καλείτε τους ανθρώπους, βεβαιωθείτε ότι έχετε γράψει ένα σενάριο εκ των προτέρων. Θα πρέπει να έχετε έναν συγκεκριμένο λόγο πώλησης για τους ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία σας, με απαντήσεις σε μερικές γενικές ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πιθανοί πελάτες σας. Οι κρύες κλήσεις είναι επίσης μια καλή μέθοδος για να προωθήσετε τον εαυτό σας σε συνεργάτες συνεργασίας, όπως podcasters και youtubers.

7. Απευθείας Ταχυδρομείο

offline-promotion-strategies-7

Αν και τα direct mailers είναι συνήθως πιο ακριβά και λειτουργούν από το διαδικτυακό μάρκετινγκ, είναι εξίσου αποτελεσματικά όταν πρόκειται για τη δημιουργία δυνητικών πελατών. Αυτό συμβαίνει επειδή το άμεσο ταχυδρομείο θεωρείται συχνά πιο προσωπικό από το διαδικτυακό μάρκετινγκ. Ακόμα κι αν το άμεσο ταχυδρομείο φαίνεται πολύ παλιό για να το κάνει η επιχείρησή σας, κάποιο από το κοινό-στόχο σας μπορεί να το προτιμήσει από τις τεχνικές διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Παρόλο που οι στρατηγικές διαδικτυακού μάρκετινγκ φαίνεται να είναι οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές στη σύγχρονη εποχή, υπάρχουν ακόμα πολλές στρατηγικές προώθησης εκτός σύνδεσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ενισχύσετε την επωνυμία σας στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να επωφεληθείτε πλήρως από τις διαδικτυακές και εκτός σύνδεσης στρατηγικές μάρκετινγκ και να αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους δυνητικούς πελάτες σας και πώς σχετίζονται με τις πολλές μεθόδους που χρησιμοποιείτε για να διαφημίσετε την επιχείρησή σας. Ας ελπίσουμε ότι, με τη βοήθεια αυτού του οδηγού, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές στρατηγικές εκτός σύνδεσης για την επιχείρησή σας και να λάβετε την ώθηση που χρειάζεστε για να βοηθήσετε την επωνυμία σας να πετύχει.