6 τρόποι για να εντοπίσετε τις καλύτερες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA

Μερικές φορές, φαίνεται ότι κάθε φορά που ανοίγετε ένα συρτάρι γραφείου, υπάρχουν τουλάχιστον μερικές μπαταρίες ΑΑ που κυκλοφορούν εκεί. Δηλαδή, μέχρι να χρειαστείτε πραγματικά και άμεσα ένα πλήρως φορτισμένο (ή 4) για τις κρίσιμες λειτουργίες σας. Είτε πρόκειται για ένα ρολόι τοίχου, έναν φακό, ένα τηλεχειριστήριο μέσων, μια κινητή συσκευή ή κάτι εντελώς άλλο, δεν είναι ποτέ μια σοφή επιχειρηματική κίνηση να βρεθείτε χωρίς κάτι τόσο κρίσιμο.

Οι έξυπνες επιχειρήσεις, φυσικά, είναι πάντα ένα βήμα μπροστά ακόμα και από τα πιο μικρά εμπόδια σε απρόσκοπτη λειτουργία – γι’ αυτό είναι πιθανό να έχουν μερικές επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA και έναν φορτιστή. Πλήρως συμβατές με τις αναλώσιμες μπαταρίες σας, λίγο πιο ακριβές αλλά με δυνατότητα εκατοντάδων εκατοντάδων πλήρους εκφόρτισης/επαναφόρτισης, η τελευταία γενιά τυπικών επαναφορτιζόμενων μπαταριών είναι φθηνότερες, πιο αξιόπιστες και με μεγαλύτερη διάρκεια από ποτέ.

Τώρα το θέμα είναι να διαλέξετε τα σωστά για εσάς… που είναι πάντα το πιο δύσκολο κομμάτι. Αλλά ελπίζουμε, με τον οδηγό μας για να εντοπίσουμε τα καλύτερα Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA στο ράφι ή στην οθόνη, θα τροφοδοτηθείτε σε μηδέν χρόνο:

  1. Χωρητικότητα?

Ας ξεκινήσουμε από το προφανές μέρος – πόση ηλεκτρική φόρτιση μπορούν να χωρέσουν οι νέες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ΑΑ ανά πάσα στιγμή. Μετριέται σε mAh ή σε milliamp ώρες και δεν απέχει σχεδόν πάντα από την περιγραφή ή τη συσκευασία του προϊόντος. Για συσκευές υψηλότερης αποστράγγισης, είναι μια κρίσιμη μέτρηση, επομένως προσέξτε τα 1.200-3.000 mAh και αποφύγετε τα 500-100 mAh που μοιάζουν με AAA.

  1. Προφόρτιση;

Αυτό είναι ένα καλό χαρακτηριστικό για τον πολυάσχολο οργανισμό – γιατί μπορεί να θέλετε να βάλετε αυτές τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA στο συρτάρι, ώστε να είναι έτοιμες να συνδεθούν χωρίς να πλησιάσετε αυτόν τον φορτιστή.

  1. Τύπος?

Μια άλλη κρίσιμη διάκριση είναι ο βασικός τύπος τεχνολογίας, παρόλο που οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ΑΑ οποιουδήποτε τύπου θα πρέπει τουλάχιστον να είναι συμβατές με τις συσκευές μπαταριών ΑΑ.

Νικέλιο κάδμιο (NiCd): Μια καλή οικονομική επιλογή, που προσφέρει γρήγορη φόρτιση και καλή αντοχή, παρόλο που μπορεί να χρειαστεί να προσέχετε να μην επαναφορτιστεί πριν αποφορτιστεί πλήρως.

Μπαταρίες Nickel Metal Hydride (NiMH): Νεότερη τεχνολογία, μεγαλύτερη χωρητικότητα, πιο ευέλικτη φόρτιση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και συντήρηση χωρητικότητας… και πιο έξυπνη επιλογή για λειτουργία που εξαρτάται περισσότερο από την μπαταρία.

Ιόντων λιθίου (Li-ion): Θα είστε εξοικειωμένοι με τις μπαταρίες λιθίου από το κινητό σας τηλέφωνο, αλλά να έχετε κατά νου ότι είναι οι λιγότερο κοινές σε τυπικά μεγέθη όπως το AA. Ένας άλλος παράγοντας που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν αντικαθιστούν τις μπαταρίες AA μιας χρήσης, καθώς είναι υπερδιπλάσιες από το τυπικό 1,5V.

  1. Μάρκα?

Δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτό το κομμάτι της επωνυμίας A έναντι της επωνυμίας X, εκτός από το να πούμε ότι οι προφανείς μάρκες έκπτωσης θα πρέπει να κατατάσσονται πολύ χαμηλότερα στη σειρά προτεραιότητας σας από τις πιο αξιόπιστες. Ενώ μερικές φορές μπορείτε να βρείτε ένα στολίδι με έκπτωση, οι τιμές είναι συνήθως χαμηλότερες για έναν απλό λόγο – χαμηλότερη ποιότητα. Ρίξτε αυτή την ποιότητα αρκετά χαμηλά και οι συσκευές σας μπορεί πραγματικά να καταστραφούν – και το μόνο που έχετε εξοικονομήσει είναι ένα ή τρία δολάρια.

  1. Κύκλοι φόρτισης;

Ένας άλλος τομέας στον οποίο οι επιλογές έκπτωσης θα σας βλάψουν είναι ο κατά προσέγγιση αναμενόμενος αριθμός πλήρους εκφόρτισης/επαναφόρτισης. Αυτό συνήθως δεν διαφημίζεται με ενθουσιασμό από την ίδια την επωνυμία, αλλά αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι βαθμολογημένοι κύκλοι δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί. Και ενώ οι περισσότερες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA μπορούν να επαναφορτιστούν εκατοντάδες φορές, το καλύτερο θα εξακολουθεί να είναι η κατανάλωση ρεύματος μετά από 1000+ ή ακόμα και 2000+ κύκλους.

  1. Χωρητικότητα ραφιού;

Η συνολική χωρητικότητα είναι ένα πράγμα, αλλά το πόσο καλά θα αποδίδουν οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες σας από το συρτάρι μετά από μια περίοδο αποθήκευσης είναι εντελώς άλλο. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες AA είναι γνωστό ότι είναι λιγότερο εντυπωσιακές με αυτόν τον τρόπο από τις αντίστοιχες μιας χρήσης, αλλά αυτό αλλάζει με την πάροδο του χρόνου. Τώρα, οι καλύτερες επιλογές θα χάσουν μόνο ένα ή δύο τοις εκατό της συνολικής φόρτισης σε εκτεταμένη διάρκεια από μήνα σε μήνα, κάτι που είναι τεράστιο βήμα σε σύγκριση με μόλις λίγα χρόνια πριν. Αυτά τα ποιοτικά προϊόντα θα αντέχουν επίσης καλύτερα τις λιγότερο ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης, όπως η θερμοκρασία.

Δεν δημιουργούνται όλες οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ΑΑ! Τα καλύτερα από τα καλύτερα, ωστόσο, είναι ειδικά προσαρμοσμένα με γνώμονα τον τελικό χρήστη, ιδιαίτερα για κερδοσκοπικές επιχειρήσεις που βασίζονται στην ποιότητα, την αξιοπιστία, την απόδοση και τη μακροζωία. Για να επιλέξετε τις ιδανικές για τις απαιτήσεις και τον προϋπολογισμό σας, δεν μπορούμε να υπερεκτιμήσουμε τη σημασία της έρευνας, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει την επαφή με ειδικός. Καλή τύχη!