4 Απίστευτοι λόγοι για να κάνετε ένα ταξίδι στην Αυστραλία

Η Αυστραλία είναι ένα από τα πιο μαγικά μέρη στον πλανήτη.

Πριν από την πανδημία του Covid-19, η Αυστραλία σημείωσε ρεκόρ 10 εκατομμύρια επισκέπτες έρχονται να δουν τις εκπληκτικές πόλεις, τις παραλίες, την άγρια ​​ζωή και τη φύση. Εάν σκέφτεστε να κάνετε ένα ταξίδι στην Αυστραλία, έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Σε αυτήν την ανάρτηση, θα σας πούμε 4 απίστευτους λόγους για να επισκεφτείτε την Αυστραλία φέτος. Μπορεί να είναι ένα απομακρυσμένο φυλάκιο, αλλά η Αυστραλία έχει μερικούς από τους πιο φιλικούς ανθρώπους και τις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες στον κόσμο. Συνεχίστε να διαβάζετε και θα ξέρετε πού να κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας.

1. Πραγματοποίηση οδικών ταξιδιών

Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αυστραλίας συγκεντρώνεται στην ανατολική ακτή της χώρας, με το Περθ να είναι η μόνη μεγάλη πόλη στη δυτική πλευρά. Οι πόλεις είναι ένδοξες από μόνες τους, αλλά αυτό που κάνει την Αυστραλία τόσο μαγική είναι η μεγάλη ανοιχτή.

Ως η 6η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, η Αυστραλία είναι πραγματικά ένα από τα καλύτερα μέρη για να μπείτε με αυτοκίνητο και να εξερευνήσετε. 3 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια εξοχής και άγριας φύσης είναι εκεί για να τα εξερευνήσετε με τον ελεύθερο χρόνο σας. Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο του Σίδνεϊ και δείτε τη χώρα σε όλο της το μεγαλείο.

2. Λαμβάνοντας τον πολιτισμό

Η Αυστραλία γιορτάζει τον πολιτισμό των ιθαγενών της. Αν και τα 600 αυτόχθονα έθνη αποτελούν μόνο περίπου το 3% του πληθυσμού σε αυτό το σημείο, ο πολιτισμός τους διαποτίζει ολόκληρη τη χώρα. Στην πραγματικότητα, πολλά από αυτά τα έθνη έχουν κατοικήσει στο νησί για πάνω από 50.000 χρόνια.

Πολλοί από τους ιερούς τόπους των αυτόχθονων εξακολουθούν να διατηρούνται καλά. Το Uluru, ή το Ayers Rock, είναι ένα από αυτά τα μέρη. Είναι ένας γιγάντιος μονόλιθος από ψαμμίτη που έχει γίνει τόπος τελετών ιθαγενών για περίπου 10.000 και διπλασιάζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Αυστραλία.

Άλλες σημαντικές τοποθεσίες όπως το Uluru περιλαμβάνουν τα Kata Tjuta, Birrarung Marr, Lake Mungo και Wilpena Pound. Αυτά τα μέρη είναι εύκολα ορατά και είναι βέβαιο ότι θα ανακατέψουν κάτι μέσα σου.

3. Καιρός και παραλίες

Εάν είστε κάποιος που του αρέσει να περνά χρόνο χαλαρώνοντας στην παραλία με ζεστό, ηλιόλουστο καιρό, τότε η Αυστραλία είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Φυσικά, είναι το σπίτι της παγκοσμίου φήμης παραλίας Bondi, αλλά με πάνω 20.000 μίλια ακτογραμμήςπροφανώς δεν υπάρχει έλλειψη παραλιών.

4. Fantastic Beasts

Το 80% των φυτών, των θηλαστικών, των ερπετών και των βατράχων στην Αυστραλία, δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στον πλανήτη. Για όσους απολαμβάνουν την εξερεύνηση του ζωικού βασιλείου, η Αυστραλία παρουσιάζει σπάνιες ευκαιρίες.

Μπορείτε να δείτε και να αγγίξετε καταπληκτική άγρια ​​ζωή, όπως καγκουρό, ντίνγκο, βόμπατ, κοάλα και πλατύπους. Όταν εξερευνάτε το εξωτερικό, όμως, πρέπει να είστε προσεκτικοί. Η Αυστραλία φιλοξενεί πολλά δηλητηριώδη φίδια και αράχνες.

Απολαύστε το ταξίδι σας στην Αυστραλία

Τώρα που ξέρετε τι να κάνετε στο ταξίδι σας στην Αυστραλία, μπορείτε να αρχίσετε να αναζητάτε πτήσεις το συντομότερο δυνατό. Το να κάνετε διακοπές στα καλύτερα μέρη της Αυστραλίας θα είναι μια εμπειρία που θα σας αλλάξει τη ζωή, γι’ αυτό φροντίστε να κλείσετε αρκετό χρόνο για να δείτε όλα όσα έχουμε συζητήσει εδώ και πολλά άλλα.