15 τρόποι για να αυξήσετε τις πωλήσεις με το CRM (Customer Relationship Management)

Ποιο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο κάθε επιχείρησης, αυτό που βοηθά μια εταιρεία να αναπτυχθεί και να γίνει επιτυχημένη; Η απάντηση είναι η οι πελάτες, φυσικά. Χωρίς πελάτες, θα ήταν αδύνατο για μια επιχείρηση να είναι κερδοφόρα και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο επιτυχίας.

ανάπτυξη-πωλήσεις-crm

Και πώς να απαντήσετε καλύτερα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών; Εδώ είναι που α CRM ή Διαχείριση Σχέσεων Πελατών το σύστημα μπαίνει στη σκηνή. Όταν εφαρμοστεί το σωστό CRM, μια εταιρεία θα αποκομίσει ένα σύνολο πλεονεκτημάτων που μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν ελλείψει ενός CRM.

1. Βελτιωμένη παρουσίαση πελατών ως αποτέλεσμα της καλύτερης κατανόησης της θέσης του πελάτη

Με τη βοήθεια του λογισμικού CRM, θα είναι πιο εύκολο να απευθυνθείτε στους πελάτες που ήδη γνωρίζετε. Ναι, αξίζει να βρείτε περισσότερους πελάτες και να εξερευνήσετε άλλες θέσεις πελατών, αλλά γιατί πρώτα δεν αξιοποιείτε στο έπακρο αυτό που έχετε; Σίγουρα θέλετε να δημιουργήσετε περισσότερες πωλήσεις το συντομότερο δυνατό. Το λογισμικό CRM θα σας βοηθήσει να βρείτε τις προτιμήσεις και τις αντιπαθήσεις των σημερινών πελατών σας, επιτρέποντάς σας να βρείτε καλύτερες προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών.

2. Αποτελεσματικά προγράμματα αφοσίωσης

Το CRM μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους πιο πιστούς πελάτες της εταιρείας σας. Το να τους έχετε κοντά σας και να τους κρατάτε πιστούς συνιστάται ιδιαίτερα, επομένως θα πρέπει να καταβάλετε κάποια προσπάθεια για να ανταμείψετε αυτούς τους πελάτες. Για παράδειγμα, η προσφορά των κατάλληλων κινήτρων θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε έναν ισχυρό δεσμό μαζί τους. Γιατί αξίζει να έχετε πιστούς πελάτες; Θα ενεργήσουν ως εκπρόσωποι της επιχείρησής σας και θα φέρουν περισσότερες παραπομπές, οι οποίες θα συμβάλουν στην επιτυχία και την ανάπτυξη της εταιρείας.

3. Αξιοποιώντας στο έπακρο τους δυνητικούς πελάτες

Όταν έχετε στα χέρια σας δυνητικούς πελάτες, συνιστάται ιδιαίτερα να τους εκμεταλλευτείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν είναι πάντα εύκολο να αποκτήσετε δυνητικούς πελάτες, επομένως, αφού τους έχετε, σίγουρα αξίζει να τους δώσετε προτεραιότητα. Για παράδειγμα, αν το ψάχνετε πουλήστε την επιχείρησή σας, μπορεί να θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των πελατών σας στη βάση δεδομένων σας για να μεγιστοποιήσετε την αξία της εταιρείας σας και, στη συνέχεια, να τους δώσετε προτεραιότητα πάνω από άλλα πράγματα. Και με τη βοήθεια του σωστού λογισμικού CRM, η παρακολούθηση των προτεραιοτήτων σας θα είναι εξαιρετικά εύκολη.

4. Οι πελάτες θα αντιμετωπίζονται με πιο κατάλληλους τρόπους

Όταν ένας πελάτης προσεγγίζει την επιχείρησή σας, το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό, ανεξάρτητα από τον τύπο του. Είτε έχετε να κάνετε με μια έρευνα είτε ένα παράπονο, οι κατάλληλες προσεγγίσεις διαχείρισης πελατών συνιστούν μια γρήγορη απάντηση και ένα επαρκές επίπεδο προσοχής στην αναφερόμενη πτυχή. Με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσετε στη φήμη της εταιρείας και θα δείξετε ότι νοιάζεστε για τους πελάτες σας, ακόμη και όταν πρόκειται για τη διαχείριση παραπόνων.

5. Η δυνατότητα δημιουργίας μιας γόνιμης στρατηγικής

Το CRM μπορεί να σας βοηθήσει να καταλήξετε σε ένα σχέδιο που θα λειτουργήσει καλύτερα για την εταιρεία σας. Μόλις υπάρξει το σχέδιο, το επόμενο βήμα είναι να εκπαιδεύσετε την ομάδα σας να υιοθετήσει αυτό το σχέδιο, το οποίο θα εξασφαλίσει την ευημερία της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

crm-πελάτης-σχέση-διαχείριση

6. Αυξήστε την αποτελεσματικότητα τμηματοποιώντας τη θέση των πελατών

Αν και συνιστάται να στοχεύσετε μια συγκεκριμένη θέση πελατών, την πιο προτεινόμενη για τον τύπο της επιχείρησής σας, μπορείτε να κάνετε περισσότερα από αυτό για να εξασφαλίσετε ώθηση πωλήσεων. Η τμηματοποίηση της θέσης των πελατών-στόχων σας θα σας επιτρέψει να προσεγγίσετε καλύτερα κάθε ομάδα πελατών. Η τμηματοποίηση πρέπει να γίνεται με βάση τις ανάγκες, τον προϋπολογισμό και τις προτιμήσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να καταλήξετε σε στρατηγικές που προορίζονται για την αντιμετώπιση των αναγκών των πελατών με εξατομικευμένο τρόπο.

7. Οι ευκαιρίες που έληξαν ή έκλεισαν μπορούν να ανανεωθούν

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στις οποίες ορισμένοι υποψήφιοι πελάτες δεν παρέχουν αποτελέσματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα κι αν έχει περάσει καιρός από την τελευταία προσπάθεια, αξίζει να δοκιμάσετε ξανά αυτά τα leads. Ίσως καταφέρετε να λάβετε κάποια μορφή απάντησης.

8. Μην αφήνετε τους πελάτες σας να σας ξεχάσουν

Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός αυτές τις μέρες, καθώς οι άνθρωποι έχουν μια ποικιλία επιλογών στη διάθεσή τους. Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία σας παραμένει στις κορυφαίες προτιμήσεις της, μην τους αφήσετε να ξεχάσουν το εμπορικό σήμα σας. Αυτό μπορεί να γίνει διατηρώντας συνεχή επαφή με τους πελάτες σας. Το λογισμικό CRM μπορεί να βοηθήσει στέλνοντας απλά και εξατομικευμένα μηνύματα σε όλους τους πελάτες που είναι καταγεγραμμένοι στη βάση δεδομένων του. Με αυτήν τη μέθοδο, οι πελάτες θα ασχολούνται συνεχώς με την εταιρεία σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κάνουν σύντομα μια άλλη αγορά.

9. Ένα καλό CRM θα φέρει αυξημένο αριθμό συμφωνιών

Το CRM είναι χρήσιμο όχι μόνο για τη δημιουργία και τη διατήρηση μιας σωστής σχέσης με τους πελάτες, αλλά και για τον εντοπισμό πιθανών δυνητικών πελατών. Θα υπογραμμίσει επίσης τι δεν λειτουργεί τόσο καλά, όπως τα σημεία συμφόρησης στη ροή των διαδικασιών. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να φέρετε βελτιώσεις και να βελτιώσετε την καθημερινή ροή εντός της εταιρείας.

10. Οι αποδόσεις των κλήσεων θα ενισχυθούν

Είστε ιδιοκτήτης εταιρείας που μπορεί επίσης να κάνει πωλήσεις μέσω τηλεφώνου; Τότε ήρθε η ώρα να ενισχύσετε αυτόν τον τύπο απόδοσης με τη βοήθεια του CRM. Θα εξοικονομηθεί χρόνος και κόπος, καθώς είναι δυνατή η ενσωμάτωση ενός συγκεκριμένου λογισμικού στο CRM που θα επιτρέπει την εύκολη λήψη κλήσεων.

11. Θα βοηθηθείτε από εργαλεία αυτοματισμού

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης λογισμικού CRM είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αυτοματοποίηση για να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα σε καθημερινή βάση. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων που μπορούν να βοηθήσουν στην αυτοματοποίηση διαφόρων διαδικασιών. Η παρακολούθηση του αριθμού των επισκεπτών στον ιστότοπο της εταιρείας και οι φόρμες που θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες είναι μερικά μόνο παραδείγματα του τι μπορείτε να κάνετε. Όσον αφορά τον αυτοματισμό, το UpFlip μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Είτε θέλετε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση είτε να πουλήσετε μια, αυτή η πλατφόρμα θα σας φέρει σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους. Και όλα αυτά είναι δυνατά με τη βοήθεια ενός συστήματος που έχει τις περισσότερες από τις εργασίες του αυτοματοποιημένες, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αναμονής και προσφέροντας υψηλό επίπεδο υποστήριξης για όλους τους χρήστες του.

12. Δεν θα υπάρχουν διπλά δεδομένα και οι προσπάθειες για πωλήσεις θα διοχετεύονται καλύτερα

Το λογισμικό CRM θα δημιουργήσει μια καλύτερη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών ομάδων πωλήσεων εντός μιας εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα βελτιστοποιήσετε απλώς τη ροή των καθημερινών εργασιών και έργων, αλλά θα αποφύγετε επίσης την εμφάνιση διπλότυπων δεδομένων. Κάθε ομάδα θα γνωρίζει ακριβώς τι συμβαίνει και πότε, έτσι ώστε όλοι να επικεντρωθούν περισσότερο στη δημιουργία πωλήσεων αντί να ασχολούνται με τη διαχείριση δεδομένων.

13. Η χρήση του CRM θα παρέχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα συνολικά

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωστά τις περιοδικές αναφορές και να ξεδιπλώσετε αναλυτικές διαδικασίες, δεν θα μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά τις επιδόσεις και την κατάσταση της εταιρείας σας. Ευτυχώς, το CRM καλύπτει και τις δύο αυτές πτυχές, καθώς αποτελούν πολύ σημαντικό μέρος ολόκληρου του συστήματος διαχείρισης. Επίσης, η πρόσβαση στις πληροφορίες πωλήσεων θα πρέπει να επιτρέπεται και σε ανώτερες ομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι θα εργαστούν για την εύρεση καλύτερων στρατηγικών πωλήσεων, οι οποίες, μακροπρόθεσμα, θα αποφέρουν περισσότερα οφέλη στην απόδοση της εταιρείας. Κάτι τέτοιο θα είναι εφικτό λόγω του ότι οι πελάτες θα γίνουν καλύτερα κατανοητοί με τη βοήθεια των δεδομένων που παρέχει το λογισμικό CRM.

14. Θα βελτιώσει και θα βοηθήσει την Ομάδα Πωλήσεων της εταιρείας

Τα συστήματα CRM δεν λειτουργούν μόνο στην κατανόηση του πελάτη. Παρέχει επίσης καλή εικόνα για το τι χρειάζονται οι πωλητές της εταιρείας για καλύτερη απόδοση. Ο εντοπισμός τέτοιων αναγκών θα επιτρέψει στο SEO ή τη διοίκηση να παρέχει τους απαιτούμενους πόρους και εργαλεία, έτσι ώστε οι επιδόσεις των ομάδων πωλήσεων να ενισχυθούν. Φυσικά, αφού εντοπιστούν οι ανάγκες και βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών, πρέπει να τεθούν στόχοι ή στόχοι. Το λογισμικό CRM θα επιτρέψει τη δυνατότητα καθορισμού στόχων για κάθε αντιπρόσωπο πωλήσεων. Με μια τέτοια στρατηγική που έχει τεθεί σε εφαρμογή, είναι εύκολο να παρακολουθήσετε την απόδοση και την εξέλιξη κάθε μέλους της ομάδας.

15. Βελτιωμένη ροή εργασιών κάνοντας τις διαδικασίες αυτόματες

Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει έναν κύκλο πωλήσεων που καθορίζει τα βήματα και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των πωλήσεων. Εάν η εταιρεία σας δεν έχει ακόμη έναν τέτοιο κύκλο, θα πρέπει να βρείτε έναν κατάλληλο για τον τύπο της επιχείρησής σας. Μόλις ολοκληρωθεί, βεβαιωθείτε ότι έχει εφαρμοστεί στο λογισμικό CRM που χρησιμοποιείτε. Στη συνέχεια, για όσο είναι δυνατόν, αυτοματοποιήστε όλες τις ροές εργασιών της εταιρείας. Το να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο σε διαδικασίες και να κάνετε τα πράγματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά είναι βήματα που θα σας ωθήσουν περισσότερο από τον ανταγωνισμό σας.

Το CRM μπορεί να αποδειχθεί απαραίτητο για μια εταιρεία, ανεξάρτητα από τον τύπο της, καθώς βοηθά στην προσέγγιση πελατών με πιο απλό και εξατομικευμένο τρόπο. Επίσης, προσφέρει σε βάθος απόψεις για τις διαδικασίες πωλήσεων, ευθυγραμμίζοντάς τις με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη. Δημιουργεί δυνητικούς πελάτες και τους δίνει προτεραιότητα, συμβάλλοντας σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

Και, φυσικά, αυτοματοποιεί χρονοβόρες διαδικασίες, γεγονός που προσφέρει τη δυνατότητα αναζήτησης νέων τρόπων ανάπτυξης. Ανεξάρτητα από το πόσο απολαμβάνετε να κρατάτε τα πράγματα υπό τον προσωπικό σας έλεγχο, μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήνετε το λογισμικό να το φροντίζει. Μόλις αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το λογισμικό CRM, θα είστε ευγνώμονες για την απόφαση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι το σωστό είδος λογισμικού για την επιχείρησή σας.