10 αληθινοί τρόποι για να προωθήσετε την εκδήλωσή σας στο Διαδίκτυο

Έχετε προγραμματίσει μια μεγάλη εκδήλωση, κάλεσε τα κατάλληλα άτομα και επεξεργάστηκε τις λεπτομέρειες. Κλείσατε έναν καταπληκτικό χώρο, πιάσατε τον καλύτερο φωτογράφο και προσλάβατε το προσωπικό σας. Και τώρα τι? Το κλειδί για κάθε επιτυχημένη εκδήλωση είναι να βγάζεις τη λέξη, οπότε γνωρίζεις πώς να προωθήσετε με επιτυχία μια εκδήλωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία μιας αξέχαστης εμπειρίας.

how-to-promote-event-online

1. Αποκτήστε μερικούς φίλους με προνόμια

μάρκετινγκ επιρροής

Ένας από τους καλύτερους τρόπους προώθησης μιας εκδήλωσης είναι μέσω του μάρκετινγκ επιρροής. Βρείτε κάποιον που έχει τεράστιους ακόλουθους στο Instagram, το Facebook ή το Twitter και ζητήστε του να προωθήσει την εκδήλωση για εσάς. Προσφέρετε ένα δωρεάν εισιτήριο ή κάποιο άλλο κίνητρο για να φωνάξετε την εκδήλωσή σας σε όλους τους θαυμαστές τους. Το άτομο που θα επιλέξετε θα πρέπει να συνδέεται χαλαρά με το θέμα της εκδήλωσής σας. Αν, για παράδειγμα, διοργανώνετε ένα υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής, βρείτε έναν δημοφιλή καλλιτέχνη ή συγκρότημα σε αυτό το είδος.

2. Πείτε το στην Ύπαρξη

Εάν η εκδήλωσή σας διαθέτει ηχεία, χρησιμοποιήστε τα για να προωθήσετε την εκδήλωσή σας. Εάν προσφέρετε στους ομιλητές σας ένα δωρεάν ταξίδι στην τοποθεσία της εκδήλωσής σας, για παράδειγμα, ζητήστε τους να προωθήσουν την εκδήλωσή σας στους ακόλουθούς τους. Η δημοτικότητα των ομιλητών είναι το κύριο πλεονέκτημα, επομένως ενθαρρύνετέ τους να προωθούν τακτικά στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ενημερωτικά δελτία και αυτοπροσώπως τις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από την εκδήλωση.

3. Εγινε δημοφιλές

έγινε δημοφιλές

Μια viral φωτογραφία μπορεί να κάνει θαύματα για να προωθήσει την εκδήλωσή σας. Εάν φιλοξενείτε μια ταξιδιωτική έκθεση, για παράδειγμα, βρείτε μια φωτογραφία κάποιου να σκαρφαλώνει στο Έβερεστ ή να ταΐζει μια καμηλοπάρδαλη της Κένυας. Βρείτε έναν πίνακα τουρισμού στο Χονγκ Κονγκ και ζητήστε του να μοιραστεί μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του για την καμπάνια σας. Δημοσιεύστε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το όνομα της εκδήλωσής σας ως hashtag και ενθαρρύνετε τον κόσμο να τη μοιραστεί. Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για τη φωτογραφία, να τη μοιραστούν με φίλους και να διαδώσουν τον κόσμο για την εκδήλωσή σας.

4. Πειράξτε το με μπλουζάκια

μπλουζάκια-προώθηση-εκδήλωση

Τα εμπριμέ μπλουζάκια είναι ένας δοκιμασμένος και αληθινός τρόπος για να προωθήσετε την εκδήλωσή σας. Μπορείτε να εκτυπώσετε μπλουζάκια με την ημερομηνία και την ώρα της εκδήλωσης και να τα μοιράσετε σε τοποθεσίες με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως εμπορικά κέντρα, πανεπιστημιουπόλεις ή άλλες εκδηλώσεις. Διοργανώστε έναν διαγωνισμό trivia στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και χαρίστε τα μπλουζάκια σας ως βραβεία. Δεν χρειάζεται να σταματάς στα μπλουζάκια. Τα εκτυπώσιμα ρούχα όπως τσάντες, καπέλα και μπουφάν λειτουργούν εξίσου καλά. Το να γνωρίζετε πώς να προωθήσετε την εκδήλωσή σας στο Διαδίκτυο με ένδυση με έντυπη εκτύπωση, είναι θέμα να φέρετε τα σωστά αντικείμενα στα σωστά άτομα.

5. Πατήστε το Press

Τύπος-προώθηση-εκδήλωση

Προσκαλέστε τοπικούς δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στη δράση όταν αναζητούν δημιουργικούς τρόπους προώθησης μιας εκδήλωσης. Δώστε τους ένα πάσο all-access σε αντάλλαγμα για κάποια κάλυψη από τον Τύπο πριν από την εκδήλωση και μια εγγραφή στην εφημερίδα ή το ιστολόγιό τους. Αναζητήστε νέους bloggers στο είδος σας που μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν κάποιο περιεχόμενο. Προσφέρετέ τους πρώτη πρόσβαση σε όλες τις επερχόμενες εκδηλώσεις σας.

6. Δώστε ένα ποπ κουίζ

Ένας από τους ευκολότερους και πιο διασκεδαστικούς τρόπους για να προωθήσετε την εκδήλωσή σας στο διαδίκτυο είναι με ένα κουίζ μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το κουίζ μπορεί να σχετίζεται με την εκδήλωσή σας ή με ένα εντελώς περίεργο, άσχετο θέμα. Εάν φιλοξενείτε έναν χορό για ενήλικες, δημιουργήστε ένα κουίζ που θα ρωτά ποιος δημοφιλής χαρακτήρας ταινίας θα ήταν ο παρευρισκόμενος σας. Ή δημιουργήστε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που προβλέπει τι είδους πάρτι είναι. Το κλειδί εδώ είναι να στοχεύσετε το κοινό σας προσεκτικά, να το αφοσιώσετε και μετά να του πείτε για την εκδήλωσή σας.

7. Χάρισέ το

χαρίζω

Παρόλο που η ιδέα για την εκδήλωσή σας μπορεί να είναι να δημιουργήσετε χρήματα, μπορείτε συχνά να αυξήσετε τη συμμετοχή σας δίνοντας εισιτήρια για την εκδήλωσή σας. Βρείτε μια φιλανθρωπική οργάνωση που φιλοξενεί έρανο και προσφέρετε εισιτήρια για την εκδήλωσή σας ως δώρο. Αυτό θα σας δώσει άμεση δωρεάν δημοσιότητα. Διοργανώστε μια κλήρωση online και χαρίστε δωρεάν εισιτήρια στους νικητές. Κλείστε έναν μικρό αριθμό δωρεάν πάσο για VIP επισκέπτες που πιθανότατα έχουν μεγάλους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν καυχιούνται ότι σημείωσαν δωρεάν εισιτήρια για την εκδήλωσή σας, οι ακόλουθοί τους θα θέλουν να συμμετέχουν και στη δράση.

8. Πείτε σε όλους μέσα στο Earshot

προώθηση-εκδήλωση-διαδικτυακή

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που απλά τους αρέσει να πηγαίνουν σε εκδηλώσεις. Θέλουν μια δικαιολογία για να βγουν έξω και να απολαύσουν μια νέα εμπειρία. Αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν τους ιστότοπους ημερολογίου εκδηλώσεων. Οι περισσότεροι ιστότοποι ημερολογίου εκδηλώσεων έχουν μια επιλογή που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε την εκδήλωσή σας δωρεάν. Υποβάλετε την εκδήλωσή σας σε όσο το δυνατόν περισσότερους από αυτούς τους ιστότοπους και ενθαρρύνετε την κοινή χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέοντας επίσης τα προφίλ σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

9. Πατήστε τους συνδέσμους

ζητώ-αμοιβαία-σύνδεσμος

Εάν υπάρχει άλλη μη ανταγωνιστική εκδήλωση, εξετάστε τις ευκαιρίες πολλαπλής προώθησης που ωφελούν και τους δύο σας. Εάν η εταιρεία σας προωθεί μια νέα επωνυμία αλκοολούχων ποτών, εξετάστε το ενδεχόμενο να συνδεθείτε με μια εταιρεία που προωθεί μια βραδινή κρουαζιέρα με σκάφος. Εάν διοργανώνετε μια παρουσίαση βιβλίου, εξετάστε το ενδεχόμενο να παρουσιάσετε τη δουλειά ενός τοπικού καλλιτέχνη που φιλοξενεί μια εγκατάσταση της τελευταίας δουλειάς του. Ζητήστε έναν αμοιβαίο σύνδεσμο στον ιστότοπό σας, ώστε και οι δύο να επωφεληθείτε από το κοινό του άλλου. Σκεφτείτε μια συνεχιζόμενη συνεργασία που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε επαναλαμβανόμενες δουλειές για μελλοντικές εκδηλώσεις.

10. Γνωρίστε το κοινό σας

Δημιουργήστε ένα προφίλ του ιδανικού παρευρισκόμενου για την εκδήλωσή σας και χρησιμοποιήστε αυτό το προφίλ για να προωθήσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ που κάνετε. Οι περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν εξαιρετικά εργαλεία για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε το σωστό κοινό για το μήνυμά σας, ώστε να έχετε τη μεγαλύτερη αξία από τις προσπάθειες μάρκετινγκ που κάνετε. Το κλειδί εδώ είναι να είστε συγκεκριμένοι στην αναζήτησή σας, αλλά όχι πολύ συγκεκριμένοι ώστε να εξαλείψετε μια μεγάλη ομάδα πιθανών συμμετεχόντων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν αγοράζετε διαφημίσεις. Πείτε στον υπεύθυνο διαφημίσεών σας ότι θέλετε να στοχεύσετε γυναίκες μεταξύ 21 και 27 ετών, που ζουν στη Νέα Υόρκη και ψωνίζουν, για παράδειγμα, επωνυμίες πολυτελείας. Εάν διοργανώνετε μια εκδήλωση προώθησης ανδρικών προϊόντων, τμηματοποιήστε τη λίστα σας έτσι ώστε να κάνετε μάρκετινγκ μόνο σε άνδρες.

Τελική σκέψη

Όταν πρόκειται για τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης με καλές επισκέψεις, είναι το κλειδί να μεταδοθεί η λέξη στα σωστά άτομα. Χρησιμοποιώντας μερικές δημιουργικές μεθόδους, όπως το μάρκετινγκ επιρροής, τα διαφημιστικά ρούχα, τα δώρα και τα διασκεδαστικά κουίζ, είναι πιο εύκολο από ποτέ να προωθήσετε την εκδήλωσή σας στο διαδίκτυο και να κερδίσετε τεράστιους ακόλουθους.