Όλα όσα θέλετε να ξέρετε: Γιατί να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα για ζύμωση μπύρας

Η βιομηχανία craft μπύρας έφτασε περίπου τα 605.246,1 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι και αναμένεται να αναπτυχθεί τα επόμενα 7 χρόνια. Οι άνθρωποι πίνουν περισσότερη μπύρα από ποτέ.

Αν θέλετε να επενδύσετε σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, θα πρέπει να ξέρετε γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε ανοξείδωτο χάλυβα για ζύμωση μπύρας. Αυτό το υλικό είναι που θα κάνει τη διαφορά με την μπύρα σας. Εάν πρόκειται να επενδύσετε σε έναν αγωγό μπύρας για το ζυθοποιείο σας, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας βγαίνει πάντα όσο το δυνατόν καλύτερα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σημασία του ανοξείδωτου χάλυβα για την μπύρα.

Τα οφέλη από τη χρήση ανοξείδωτου χάλυβα για ζύμωση μπύρας

Ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν αντιδρά, επομένως δεν θα λερώσει την μπύρα και είναι ανθεκτικός, ώστε να μπορεί να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και πιέσεις της ζύμωσης.

Για αιώνες, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούσαν ξύλινα βαρέλια για να ζυμώσουν την μπύρα τους. Ωστόσο, το ξύλο είναι πορώδες και μπορεί να φιλοξενήσει βακτήρια, άγρια ​​μαγιά και άλλους ρύπους που μπορούν να καταστρέψουν μια παρτίδα μπύρας.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι μη πορώδης και δεν περιέχει αυτούς τους ρύπους, καθιστώντας τον το ιδανικό υλικό για ζύμωση μπίρας. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι επίσης πιο εύκολος στον καθαρισμό και την απολύμανση από το ξύλο, έτσι θα αφιερώνετε λιγότερο χρόνο στον καθαρισμό και περισσότερο χρόνο στην παρασκευή μπύρας.

Οι διαφορετικοί τύποι ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιούνται για τη ζύμωση μπύρας

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα δημοφιλές υλικό για δεξαμενές ζύμωσης μπύρας λόγω της αντοχής του στη διάβρωση και της ικανότητας διατήρησης της καθαριότητας. Υπάρχουν πολλοί τύποι υλικών δοχείων και διαφορετικές ποιότητες και τύποι ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιούνται στην ζυθοποιία, το καθένα με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Ο πιο κοινός τύπος ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιία είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας 304, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως ανοξείδωτος χάλυβας 18/8. Ο ανοξείδωτος χάλυβας 304 είναι ένα καλό υλικό για όλες τις χρήσεις που χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Είναι ένα σχετικά ισχυρό και ανθεκτικό δοχείο ζύμωσης που καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα.

Ωστόσο, ο ανοξείδωτος χάλυβας 304 δεν έχει το ίδιο επίπεδο αντίστασης στη διάβρωση με άλλους τύπους ανοξείδωτου χάλυβα, επομένως μπορεί να απαιτεί πιο συχνό καθαρισμό για να αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων.

Ένας άλλος τύπος ανοξείδωτου χάλυβα που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιία είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας 316. Ο ανοξείδωτος χάλυβας 316 είναι ένα υλικό υψηλότερης ποιότητας που είναι πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από τον ανοξείδωτο χάλυβα 304. Χρησιμοποιείται συχνά σε εξοπλισμό ζυθοποιίας ανώτερης ποιότητας και είναι πιο ακριβό από τον ανοξείδωτο χάλυβα 304.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας 316 είναι επίσης πιο δύσκολος στον καθαρισμό από τον ανοξείδωτο χάλυβα 304, επομένως μπορεί να απαιτούνται ειδικά διαλύματα και διαδικασίες καθαρισμού.

Πώς ο ανοξείδωτος χάλυβας εξασφαλίζει την τέλεια ζύμωση της μπύρας κάθε φορά

Αν ψάχνετε για ένα υλικό που δεν θα διαβρώνεται και θα αντέχει στον επαναλαμβανόμενο καθαρισμό, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ο καλύτερος τρόπος για τη ρύθμιση ζύμωσης μπύρας. Είναι εύκολο να καθαρίσετε και να επιβλέπετε τη διαδικασία ζύμωσης, ώστε να μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη μπύρα χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Αλλά το πιο σημαντικό, ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν θα αλλοιώσει τη γεύση της μπύρας σας. Έτσι, αν θέλετε να φτιάξετε την καλύτερη δυνατή μπύρα, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ανοξείδωτο χάλυβα κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Εάν βρήκατε αυτό το άρθρο διορατικό, απολαύστε το υπόλοιπο blog μας!