Τραπεζικές Εξετάσεις 2022 – Μια Υποσχόμενη Διαδρομή Καριέρας

Ο απώτερος στόχος κάθε ατόμου που φιλοδοξεί να ακολουθήσει μια επαγγελματική σταδιοδρομία είναι να έχει ένα αξιοσέβαστο, αξιόπιστο, αξιόπιστο και επιτυχημένο εργασιακό προφίλ. Η κορυφαία επιλογή που πληροί όλα τα κριτήρια είναι αυτή του υπαλλήλου του τραπεζικού τομέα, ειδικά στο στέλεχος των αξιωματικών.

Επί του παρόντος, στην Ινδία, χιλιάδες υποψήφιοι υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στον τραπεζικό τομέα κάθε χρόνο και μόνο μερικές χιλιάδες καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Υπάρχουν πολλές τράπεζες του Δημόσιου Τομέα και του Ιδιωτικού Τομέα που πραγματοποιούν ετήσιες προσλήψεις για να διορίσουν στελέχη και υπαλλήλους στα αντίστοιχα υποκαταστήματά τους σε όλη τη χώρα. Όμως, κυρίως οι υποψήφιοι επιλέγουν PSB. Ελέγξτε επίσης την εργασία: διαφημίσεις στην πόλη Νις

Εκτός από την κεντρική τράπεζα, δηλαδή την αποθεματική τράπεζα της Ινδίας, το μεγαλύτερο PSB, η State Bank of India διεξάγει επίσης εξετάσεις για τον διορισμό υποψηφίων. Για άλλες μεγάλες τράπεζες, το Ινστιτούτο Επιλογής Τραπεζικού Προσωπικού διεξάγει την IBPS PO εξέταση. Αυτές πραγματοποιούνται σε διαφορετικά στάδια με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών και μοτίβο εξετάσεων, με όλη τη διαδικασία να διαρκεί τουλάχιστον έξι έως επτά μήνες.

Ελέγξτε επίσης: ffmovies

Σε αυτό το άρθρο, παρουσιάζουμε τις θετικές προοπτικές της υποβολής αίτησης για τραπεζικές θέσεις εργασίας και των τραπεζικών εξετάσεων για μια αξιοσέβαστη και επαγγελματική σταδιοδρομία, μαζί με τη βασική δομή και το μοτίβο των εξετάσεων που ακολουθούνται για αυτά τα έγγραφα.

Πρόγραμμα Σπουδών & Μοτίβο Εξετάσεων για Τραπεζικές Εξετάσεις

Υπάρχουν κυρίως τρία στάδια στα οποία γίνεται η προεπιλογή των υποψηφίων για την τελική επιλογή:

 1. Προκαταρκτικές Εξετάσεις (κυρίως μόνο για τις προϋποθέσεις)
 2. Κύρια εξέταση (οι βαθμοί περιλαμβάνονται στον υπολογισμό της αξίας)
 3. Συνέντευξη (κυρίως για στελέχη Αξιωματικών και όχι για στελέχη γραφείων)

Επίσης, υπάρχουν μερικά κοινά θέματα που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα για όλες σχεδόν τις μεγάλες τραπεζικές εξετάσεις, ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις και συνιστάται στους υποψήφιους να περάσουν από την επίσημη ειδοποίηση εξετάσεων πριν ξεκινήσουν την προετοιμασία. Αυτά τα κοινά θέματα είναι:

 • Αγγλική Γλώσσα (Αντικειμενική και Υποκειμενική)
 • Ποσοτική ικανότητα και ερμηνεία δεδομένων
 • Ικανότητα συλλογισμού
 • Γενική/Οικονομική/Τρέχουσα Επίγνωση και Στατική ΓΚ
 • ΓΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το μοτίβο των εξετάσεων, τις σημαντικές ημερομηνίες, το αναλυτικό πρόγραμμα, την επιλεξιμότητα, τον αριθμό των κενών θέσεων κ.λπ. ανακοινώνονται στην επίσημη ειδοποίηση που σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης.

Ελέγξτε επίσης: animesuge

Τα προνόμια του να είσαι τραπεζικός υπάλληλος

 • Μισθολογικη κλιμακα – Αυτός είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για τους οποίους οι υποψήφιοι επιλέγουν μια θέση εργασίας στον τραπεζικό τομέα. Ο μισθός που προσφέρεται μαζί με τα διαφορετικά επιδόματα καθιστούν αυτό το προφίλ εργασίας ακόμη πιο ελκυστικό για τους υποψηφίους
 • Ιατρικά οφέλη – Πολλά ιατρικά οφέλη σε επιλεκτικές υπηρεσίες, πληρωμές λογαριασμών κ.λπ. προσφέρονται σε όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους με βάση την κλίμακα και τη θέση τους στον Οργανισμό. Επίσης, σε λίγες τράπεζες του Δημόσιου Τομέα, παρέχεται επίσης αποζημίωση για ιατρικές θεραπείες όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και για τα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας.
 • Επίδομα ταξιδιού – Αυτό περιλαμβάνει ένα επίσημο όχημα για τοπική μετακίνηση ή την επιστροφή των εξόδων βενζίνης για ένα προσωπικό όχημα. Επίσης, υπάρχει μια επιλογή για Παραχώρηση ναύλου άδειας (LFC) που είναι ένα όφελος που παρέχεται σε μόνιμους υπαλλήλους τραπεζών για να ταξιδέψουν με την οικογένειά τους σε οποιοδήποτε μέρος στην Ινδία ή στον τόπο κατοικίας τους
 • Συνταξιοδοτικές παροχές – Οι τραπεζικοί υπάλληλοι είναι επίσης επιλέξιμοι για συνταξιοδοτικά προγράμματα και λαμβάνουν ένα ποσοστό του τελευταίου μισθού τους στο σπίτι ακόμη και μετά τη συνταξιοδότηση. Αυτό καθιστά τη δουλειά όχι μόνο ιδανική επιλογή για το παρόν αλλά και για το μέλλον
 • Αξιοσέβαστο προφίλ εργασίας – Αυτό είναι που έχει διατηρήσει την ακεραιότητα αυτού του προφίλ εργασίας στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες. Ένας τραπεζικός υπάλληλος ή μια δουλειά στον τραπεζικό τομέα έχει μεγάλη φήμη και σεβασμό.
 • Κυρίως Μόνιμη μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησης – Από τη στιγμή που ένας υποψήφιος ενταχθεί σε Τράπεζα του Δημόσιου Τομέα με μόνιμο προφίλ, υπόκειται σε εργασία στον Οργανισμό μέχρι την ηλικία συνταξιοδότησής του. Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης, μπορούν να επιλέξουν προαγωγές και μεταγραφές και να αναπτυχθούν μέσα στον οργανισμό
 • Εσωτερικές προωθήσεις και ανάπτυξη – Οι συνεντεύξεις και οι εσωτερικές εξετάσεις διεξάγονται σε τακτά χρονικά διαστήματα που παρέχουν στους εργαζόμενους την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να προαχθούν με την ίδια την τράπεζα. Αυτό ενισχύει επίσης τον χαρακτηρισμό, την κλίμακα και τη μισθολογική δομή τους

Παρά όλα αυτά τα προνόμια, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι με τα οφέλη, υπάρχει μεγάλη ευθύνη που πρέπει να αναλάβει κάθε εργαζόμενος που εργάζεται στον τραπεζικό κλάδο. Επομένως, σημειώστε ότι δεν είναι μόνο τα προνόμια, αλλά και οι ευθύνες που αναμένεται να φέρει εις πέρας.

Μισθολογική Δομή Δοκίμου Τραπεζικού Υπαλλήλου

ο Μισθός PO Τράπεζας ποικίλλει για διαφορετικές τράπεζες του Δημόσιου Τομέα, ενώ η RBI προσφέρει την υψηλότερη μισθολογική κλίμακα, η SBI την ακολουθεί ως η δεύτερη υψηλότερη και στη συνέχεια περαιτέρω από άλλους τραπεζικούς οργανισμούς.

Ο βασικός μισθός ενός Δόκιμου Αξιωματικού ξεκινά από 30.000 Rs.

Έτσι, οι υποψήφιοι που προετοιμάζονται για τις επερχόμενες τραπεζικές εξετάσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός για τέτοιες εξετάσεις είναι πολύ σκληρός και απαιτείται πολλή σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να σπάσουν τις εξετάσεις και να εισέλθουν σε αυτόν τον τομέα.