Τι είναι η κάλυψη σωματικών βλαβών και χρειάζεστε δικηγόρο;

Έχετε υποστεί κάποιο είδος σωματικής βλάβης; Τα αίτια μπορεί να κυμαίνονται από τροχαίο ατύχημα έως πτώση.

Στην πραγματικότητα, οι πτώσεις είναι οι δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτων από ατυχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Από αυτές τις πτώσεις, τα 37,3 εκατομμύρια είναι τόσο σοβαρά που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη.

Γνωρίζετε πώς μπορεί να σας βοηθήσει η κάλυψη σωματικών βλαβών εάν πληγωθείτε; Γνωρίζετε αν χρειάζεστε δικηγόρο για να υποβάλετε αξίωση; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν πληγωθείτε.

Κάλυψη σωματικών βλαβών

Η κάλυψη σωματικών βλαβών αντιμετωπίζει συγκεκριμένους τύπους βλάβης. Παραδείγματα περιλαμβάνουν κοψίματα, σπασμένα οστά, μώλωπες, έγκαυμα και νευρικές βλάβες. Αυτές οι πολιτικές καλύπτουν δαπάνες που σχετίζονται με άτομα που τραυματίστηκαν σε τροχαία ατυχήματα ή σε περιουσία κάποιου.

Η Καλιφόρνια έχει νόμους για την ασφάλιση αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός που βρέθηκε υπαίτιος για το ατύχημα έχει οικονομική ευθύνη. Πρέπει να πληρώσουν το μέρος τους για τυχόν ζημιές ή τραυματισμούς που υφίστανται άλλο άτομο.

Ένα άλλο παράδειγμα ευθύνης για σωματική βλάβη είναι μια πτώση που προκαλεί βλάβη ή ακόμα και θάνατο. Μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με έναν δικηγόρο σωματικών τραυματισμών εάν έχετε σοβαρή πτώση. Μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε αποζημίωση για να καλύψετε πόνο, ταλαιπωρία, ιατρικούς λογαριασμούς και χαμένους μισθούς.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την υποβολή αξίωσης για σωματική βλάβη

Ο νόμος της Καλιφόρνια επιτρέπει στα θύματα να υποβάλλουν αγωγές για σωματικές βλάβες κατά του υπαίτιου. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και απαιτεί υπολογισμούς ζημιών, τραυματισμών και εξόδων.

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι ιατρικοί τους λογαριασμοί αποτελούν μεγάλο μέρος των ζημιών. Η συναισθηματική ταλαιπωρία και άλλες βλάβες λαμβάνονται επίσης υπόψη.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους διακανονισμούς γίνονται εξωδικαστικά χωρίς δικαστές ή ενόρκους. Η ύπαρξη δικηγόρου μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των ενόχων ιδιοκτητών ακινήτων από το να χρησιμοποιήσουν κενά. Αυτό εξασφαλίζει μια δίκαιη διευθέτηση.

Οικισμοί Πόνου και Βάσανα

Από την 1η Ιανουαρίου 2022, οι Καλιφορνέζοι μπορούν να υποβάλλουν αξιώσεις για ζημιές που συνέβησαν πριν από το θάνατο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πόνο, παραμόρφωση και ταλαιπωρία.

Αυτό ισχύει μόνο για υποθέσεις που έχουν κατατεθεί την ή μετά την ημερομηνία αυτή. Ωστόσο, οι υποθέσεις μπορούν να λάβουν αυτές τις αποζημιώσεις εάν είχαν κατατεθεί και εκδικαστεί πριν από αυτήν την ημερομηνία.

Ο νόμος έχει οριστεί να λήξει την 1η Ιανουαρίου 2026. Εκείνη τη στιγμή το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια θα επανεξετάσει το νόμο.

Ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα συμβεί σε περιπτώσεις αμέλειας και ιατρικής αμέλειας. Το ανώτατο όριο για τη μεταρρύθμιση του νόμου για την αποζημίωση ιατρικής ασφάλισης παραμένει σε ισχύ για μη οικονομικούς πόνους και ταλαιπωρίες. Επίσης, δεν επηρεάζει τον Νόμο για την Πολιτική Προστασία της Κακοποίησης Ηλικιωμένων και των Εξαρτωμένων Ενηλίκων.

Υπάρχει παραγραφή για την υποβολή αξίωσης;

Ναί. Η Καλιφόρνια σας δίνει δύο χρόνια για να υποβάλετε αξίωση για τραυματισμό. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμούς από α γλιστρήσει και πέσειτροχαία ατυχήματα, αμέλεια και αμέλεια.

Επομένως, είναι σημαντικό να μιλήσετε με έναν δικηγόρο το συντομότερο δυνατό μετά από έναν τραυματισμό. Θα διασφαλίσουν ότι θα λάβετε την πλήρη αποζημίωση που οφείλεται.

Σας αρέσει να παρακολουθείτε τα τελευταία νέα;

Αυτό το άρθρο εξέτασε τις λεπτομέρειες της κάλυψης σωματικών βλαβών. Ο ιστότοπός μας παρέχει πληροφορίες που σχετίζονται με την καθημερινή ζωή των ατόμων. Θα βρείτε θέματα για την υγεία, την πληροφορική, τα παιχνίδια, τα ταξίδια, τη μόδα, την εκπαίδευση, τις ειδήσεις και άλλα.