Πώς να χρησιμοποιήσετε το Magic Quadrant της Gartner προς όφελός σας

Εάν είστε στην αγορά μιας νέας τεχνολογικής λύσης, πιθανότατα έχετε συναντήσει την πλατφόρμα ενσωμάτωσης επιχειρήσεων Gartner Magic Quadrant ως παρόχων υπηρεσιών (EiPaaS). Η αναφορά Gartner είναι μια γραφική αναπαράσταση ενός τμήματος αγοράς που αποτελείται από πολλούς προμηθευτές. Οι πωλητές σχεδιάζονται σύμφωνα με την απόδοσή τους σε δύο άξονες: την ικανότητά τους να εκτελούν και την πληρότητα του οράματός τους. Τα τέσσερα τεταρτημόρια που προκύπτουν είναι ηγέτης, αμφισβητίας, οραματιστής και εξειδικευμένη θέση. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iPaas Gartner αναφέρετε προς όφελός σας.

Έκθεση Gartner EiPaaS

img

Το Gartner Magic Quadrant είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να συγκρίνουν διαφορετικούς προμηθευτές σε μια δεδομένη αγορά. Η Gartner είναι μια γραφική αναπαράσταση ενός τμήματος της αγοράς που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες πληροφορικής για να αξιολογήσουν τις σχετικές θέσεις των ανταγωνιστών σε αυτήν την αγορά. Χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια με βάση την πληρότητα των προσφορών των προμηθευτών EiPaaS και την ικανότητά τους να εκτελούν αυτές τις προσφορές.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Gartner προς όφελός σας, κατανοώντας πρώτα τι είναι η αναφορά Magic Quadrant και πώς λειτουργεί. Η Gartner δεν είναι μια κατάταξη προμηθευτών αλλά ένας τρόπος σύγκρισης τους. Η έκθεση ταξινομεί τις εταιρείες με βάση την ικανότητά τους να εκτελούν και την πληρότητα του οράματός τους. Οι εταιρείες που κατατάσσονται ψηλά και στις δύο κατηγορίες θεωρούνται κορυφαίες, ενώ αυτές που κατατάσσονται χαμηλότερα τοποθετούνται στις άλλες τρεις κατηγορίες.

Το μαγικό τεταρτημόριο χωρίζεται σε τέσσερα τεταρτημόρια:

Οι ηγέτες βρίσκονται στην επάνω δεξιά γωνία του γραφήματος και θεωρούνται οι πιο επιτυχημένες και καθιερωμένες εταιρείες στην αγορά. Χαρακτηρίζονται συνήθως από το μέγεθος, το μερίδιο αγοράς και τα έσοδά τους. Οι Challengers βρίσκονται στην επάνω αριστερή γωνία του γραφήματος και θεωρούνται οι δεύτερες πιο επιτυχημένες και εδραιωμένες εταιρείες στην αγορά. Οι οραματιστές βρίσκονται στην κάτω δεξιά γωνία του γραφήματος και θεωρούνται οι ανερχόμενες εταιρείες στην αγορά. Οι εξειδικευμένοι παίκτες βρίσκονται στο κάτω αριστερό μέρος του γραφήματος και θεωρούνται οι μικρότερες και λιγότερο επιτυχημένες εταιρείες στην αγορά.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το ότι βρίσκεται στο πάνω μισό ενός τεταρτημορίου δεν σημαίνει ότι ένας προμηθευτής βρίσκεται αυτόματα στο επάνω μισό όλων των τεταρτημορίων. Το Magic Quadrant συγκρίνει διαφορετικές εταιρείες στον κλάδο σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς ταιριάζουν μεταξύ τους. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανούς συνεργάτες ή ανταγωνιστές. Επιπλέον, μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το πού κατευθύνεται μια εταιρεία και σε ποιους τομείς επενδύει.

Το Magic Quadrant μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις καλύτερες επιλογές εάν αναζητάτε μια νέα πλατφόρμα ενοποίησης επιχειρήσεων ως πάροχος υπηρεσιών. Φροντίστε να κοιτάξετε τόσο τις ενότητες των ηγετών όσο και των αμφισβητιών. αυτές οι εταιρείες έχουν τις πιο καινοτόμες προσφορές. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε σε ποιες τεχνολογίες ειδικεύεται η εταιρεία. αυτό θα σας δώσει μια ιδέα για το εάν θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες σας.

Αναπτύξτε μια Μεθοδολογία Αξιολόγησης

Το Gartner Magic Quadrant είναι ένα εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι οργανισμοί για να τους βοηθήσουν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με το ποιο παρόχους τεχνολογίας, όπως πάροχοι iPaaS, για να συνεργαστείτε. Όταν χρησιμοποιείτε το Magic Quadrant για τη λήψη αποφάσεων, είναι σημαντικό πρώτα να αναπτύξετε μια μεθοδολογία αξιολόγησης. Αυτό περιλαμβάνει τον καθορισμό των παραγόντων που είναι σημαντικοί για τον οργανισμό σας και, στη συνέχεια, τη βαθμολογία κάθε παρόχου έναντι αυτών των παραγόντων.

Μερικοί παράγοντες που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε περιλαμβάνουν:

  • Μέγεθος της εταιρείας
  • Δύναμη της προσφοράς προϊόντων
  • Η φήμη της εταιρείας
  • Βάση πελατών
  • Οικονομική σταθερότητα

Αφού βαθμολογήσετε κάθε πάροχο, μπορείτε να αρχίσετε να τους συγκρίνετε και να τους αντιπαραβάλλετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποιοι πάροχοι είναι οι καλύτεροι για τον οργανισμό σας. Το μαγικό τεταρτημόριο Gartner είναι α πολύτιμο εργαλείο για οργανισμούς όλων των μεγεθών που επιθυμούν να επενδύσουν σε μια λύση iPaaS. Χρησιμοποιώντας το για να αναπτύξετε μια μεθοδολογία αξιολόγησης, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι παίρνετε τις καλύτερες αποφάσεις για την επιχείρησή σας.

Χρήση της Gartner για αναζήτηση εργασίας

Τα άτομα που αναζητούν εργασία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες της Gartner για να βρουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης, όπως στον κλάδο EiPaaS. Προσδιορίζοντας τους ηγέτες σε έναν συγκεκριμένο τομέα, μπορείτε να προσδιορίσετε ποιες εταιρείες είναι πιο πιθανό να προσλάβουν. Μπορείτε επίσης να ερευνήσετε σε ποιες τεχνολογίες εστιάζουν αυτές οι εταιρείες, ώστε να ευθυγραμμίσετε καλύτερα τις δεξιότητές σας με τις τρέχουσες τάσεις και μπορεί να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τον περιορισμό της αναζήτησής σας.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την Gartner για να αναλύσετε τον κλάδο σας

img

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Magic Quadrant για να αξιολογήσουν τη θέση τους στις αντίστοιχες αγορές τους και να εντοπίσουν πιθανούς προμηθευτές. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη σύγκριση εταιρειών μεταξύ τους για να προσδιοριστεί ποια προσφέρει την καλύτερη σχέση ποιότητας/τιμής. Η αναφορά δεν πρέπει να θεωρείται ως οριστικό μέτρο αξίας, αλλά ως ένα εργαλείο μεταξύ πολλών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς. Για να χρησιμοποιήσετε το Gartner Magic Quadrant προς όφελός σας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τη θέση της εταιρείας σας σε αυτό. Μόλις μάθετε πού βρίσκεστε, μπορείτε να εργαστείτε για να βελτιώσετε τις αδυναμίες σας και να αξιοποιήσετε τα δυνατά σας σημεία.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Magic Quadrant για να αξιολογήσετε την εταιρεία σας έναντι των ανταγωνιστών της. Εάν βρίσκεστε στο ηγετικό τεταρτημόριο, θα πρέπει να εστιάσετε στην καινοτομία και να παραμείνετε μπροστά από την καμπύλη. Εάν βρίσκεστε στο τεταρτημόριο των αμφισβητιών, θα πρέπει να εστιάσετε στη διαφοροποίηση του προϊόντος σας και στην επέκταση του μεριδίου αγοράς σας. Εάν είστε εξειδικευμένος παίκτης, θα πρέπει να εστιάσετε στην αύξηση της προσφοράς και της απήχησης των προϊόντων σας. Και αν είστε οραματιστής, θα πρέπει να εστιάσετε στην υλοποίηση του οράματός σας και στην προσέλκυση νέων πελατών.

Αυτή είναι μια πολύτιμη πηγή για την κατανόηση της σχετικής θέσης των παρόχων τεχνολογίας στην αγορά. Μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε σε ποιο τεταρτημόριο ανήκει η εταιρεία σας και να κατανοήσετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του ανταγωνισμού.

Το Gartner Magic Quadrant είναι σημαντικό να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας, επειδή μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το ανταγωνιστικό τοπίο της αγοράς και τη θέση της εταιρείας σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μάθετε ποιοι τομείς της επιχείρησής σας χρειάζονται βελτίωση. Το Magic Quadrant είναι ένας ανεκτίμητος πόρος για οποιονδήποτε στον κλάδο της τεχνολογίας. Μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το ανταγωνιστικό τοπίο και να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατανομή των πόρων σας.