Πώς να ελέγξετε το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας στα Windows 10

Ίσως έχετε ακούσει για την ευπάθεια “PrintNightmare”. Αυτή η ευπάθεια υπάρχει στην υπηρεσία Windows Print Spool. Χρησιμοποιώντας αυτήν την ευπάθεια, οι χάκερ μπορούν να αποκτήσουν τον έλεγχο του υπολογιστή σας κάτω από ορισμένες καταστάσεις. Την περασμένη εβδομάδα, οι ειδικοί ανέβασαν τη φωνή τους σχετικά με αυτό το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας. Αφού γνώρισε τις ανησυχίες των χρηστών σχετικά με αυτήν την ευπάθεια, η ομάδα της Microsoft το έλαβε σοβαρά υπόψη. Για να προσφέρει τη σωστή λύση σε αυτό το πρόβλημα, η Microsoft έχει εκδώσει μια ενημέρωση κώδικα. Η Microsoft προτρέπει τους χρήστες να εγκαταστήσουν αυτήν την ενημέρωση κώδικα. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης κώδικα, μπορούν να σώσουν τους υπολογιστές τους από αυτού του είδους τις επιθέσεις από χάκερ. Ως αποτέλεσμα, μπορούν να τρέχουν τους υπολογιστές τους χωρίς να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Εδώ, θα πρέπει να δούμε τις τεχνικές πτυχές της ενημέρωσης κώδικα.

Ελέγξτε επίσης: wcoforever

Όταν εξετάζουμε τις τεχνικές πτυχές αυτής της ενημέρωσης κώδικα, γνωρίζουμε ότι είναι εύκολο να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Εν πάση περιπτώσει, όλοι οι χρήστες των Windows 10 δεν ξέρουν πώς να αποκτήσουν αυτήν την ενημέρωση κώδικα. Ως αποτέλεσμα, δεν ξέρουν πώς να παραμείνουν ασφαλείς κατά την αποστολή των εγγράφων από τον υπολογιστή στον εκτυπωτή. Κατά την αποστολή εγγράφων από υπολογιστή σε εκτυπωτή, πρέπει να χρησιμοποιούμε την υπηρεσία Print Spool των Windows. Μαζί με αυτό το ζήτημα, ορισμένοι ερευνητές έχουν επίσης εγείρει ορισμένα πρόσθετα κρίσιμα ελαττώματα ασφαλείας. Επομένως, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αμέσως τις ενημερώσεις κώδικα από τη Microsoft. Όταν εγκαταστήσετε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τους υπολογιστές σας από τα επερχόμενα κρίσιμα ελαττώματα ασφαλείας. Θα πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία για να ελέγξετε σημαντικά ελαττώματα ασφαλείας στα Windows 10.

Ελέγξτε επίσης ifsp tv

Επισκεφτείτε το Windows Update:

Εάν θέλετε να ελέγξετε σημαντικά ελαττώματα ασφαλείας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το μενού Έναρξη. Εδώ, θα δείτε το εικονίδιο “Ρύθμιση”. Μπορείτε να βρείτε εύκολα το εικονίδιο «Ρύθμιση» βλέποντάς το στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Χρησιμοποιώντας αυτό το εικονίδιο, μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στην εφαρμογή ρυθμίσεων των Windows 10. Εδώ, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο «Ενημέρωση και ασφάλεια». Αφού κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, θα πρέπει να αναζητήσετε το κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις». Όταν κάνετε κλικ σε αυτό το εικονίδιο, τα Windows 10 θα αρχίσουν να εντοπίζουν σημαντικά ελαττώματα ασφαλείας. Επιπλέον, θα εμφανίζει επίσης τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις. Εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, θα καλύπτει την ενημέρωση Μαΐου 2021.

Τώρα, εάν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας “PrintNightmare”, θα καταχωρήσει το KB5004945 στην ενημέρωση των Windows. Εάν έχει καταχωρίσει το KB5004945 στην ενημέρωση των Windows, σημαίνει ότι αυτή η αυτόματη ενημέρωση κώδικα είναι διαθέσιμη για τον υπολογιστή σας. Θα πρέπει να αφήσετε τα Windows 10 να κατεβάσουν και να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση κώδικα στο παρασκήνιο. Μετά από λίγα λεπτά, θα ανακατευθύνει τον υπολογιστή σας στο κουμπί επανεκκίνησης. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα δείτε ότι όλα τα πράγματα έχουν διορθωθεί στον υπολογιστή σας. Ορισμένοι χρήστες των Windows 10 χρησιμοποιούν την παλαιότερη έκδοση. Όταν θα ελέγξουν αυτό το ζήτημα στα Windows 10, θα εμφανίσει αυτήν την ενημέρωση κώδικα ως KB5004946. Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση κώδικα αμέσως τώρα. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης κώδικα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί επανεκκίνηση τώρα.

Χρησιμοποιήστε τον κατάλογο του Microsoft Update:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να βρείτε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα ακολουθώντας την προαναφερθείσα διαδικασία. Σε μια τέτοια κατάσταση, δεν πρέπει να ανησυχείτε για αυτό. Ο λόγος είναι ότι μπορείτε εύκολα να ξεπεράσετε αυτό το πρόβλημα με τη λήψη αυτής της ενημέρωσης κώδικα. Για να κάνετε λήψη αυτής της ενημέρωσης κώδικα, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Κατάλογο του Microsoft Update. Πριν κάνετε λήψη αυτής της ενημέρωσης κώδικα, θα πρέπει να αναζητήσετε την κατάλληλη έκδοση KB αυτής της ενημέρωσης κώδικα. Εδώ, θα βρείτε επίσης δύο διαφορετικές εκδόσεις KB αυτής της ενημέρωσης κώδικα. Σε αυτές τις δύο εκδόσεις KB, υπάρχουν KB5004945 και KB5004946. Εάν χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση των Windows 10, το KB5004945 είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Από την άλλη πλευρά, εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση των Windows 10, θα πρέπει να κάνετε λήψη του KB5004946.

Σύμφωνα με α βοήθεια διατριβής εταιρεία, αφού βρείτε αυτές τις ενημερώσεις κώδικα στον κατάλογο του Microsoft Update, μπορείτε επίσης να βρείτε τα κουμπιά λήψης δίπλα σε αυτές τις εκδόσεις KB των ενημερώσεων κώδικα. Τώρα, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο δεξί κουμπί λήψης της ενημέρωσης κώδικα. Όταν κάνετε κλικ στο δεξί κουμπί λήψης, θα εμφανιστεί ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο. Εδώ, θα βρείτε το συνδεδεμένο αρχείο MSU. Απλώς πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί άδεια για να κατεβάσετε αυτό το αρχείο. Μετά τη λήψη αυτού του αρχείου, θα πρέπει να επιτρέψετε στα Windows να τρέξουν και να εγκαταστήσουν αυτό το αρχείο. Όταν το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας, θα αναζητήσει αυτό το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας. Μετά την εγκατάσταση αυτής της ενημέρωσης, θα πρέπει να επανεκκινήσετε γρήγορα τον υπολογιστή σας.

Πώς να ελέγξετε κρίσιμα ελαττώματα ασφαλείας σε άλλες εκδόσεις του παραθύρου;

Χωρίς αμφιβολία, όλοι οι χρήστες δεν χρησιμοποιούν Windows 10. Ορισμένοι χρήστες χρησιμοποιούν παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Σε αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, έρχεται η 8.1 και η επέκταση 7 κ.λπ. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια έκδοση KB για αυτές τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows. Εδώ, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για ενημερώσεις ακολουθώντας την προαναφερθείσα διαδικασία. Εάν βρείτε αυτό το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας στα Windows 8.1, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα KB5004954. Από την άλλη πλευρά, εάν βρείτε αυτό το κρίσιμο ελάττωμα ασφαλείας στα Windows 7, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα KB5004954. Σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να μην βρείτε αυτά τα ελαττώματα ακολουθώντας αυτήν τη διαδικασία. Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να ακολουθήσετε μια χειροκίνητη διαδικασία για να ξεπεράσετε αυτά τα ελαττώματα. Μετά την εγκατάσταση, η Microsoft θα κατεβάσει αυτόματα αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα στον υπολογιστή σας.

Συμπέρασμα:

Σήμερα, το “PrintNightMare” είναι ευπάθεια στα Windows 10. Μπορείτε να βρείτε εύκολα αυτήν την ευπάθεια στην υπηρεσία Print Spool του υπολογιστή σας. Οι χάκερ χρησιμοποιούν αυτήν την ευπάθεια για να αποκτήσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Εάν θέλετε να σώσετε τον υπολογιστή σας από τις επιθέσεις των χάκερ, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ελέγξετε κρίσιμα ελαττώματα ασφαλείας στα Windows 10. Για να ελέγξετε αυτό το ελάττωμα, θα πρέπει να βρείτε το κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις» στον υπολογιστή. Αφού ελέγξετε αυτά τα ελαττώματα, θα πρέπει να κάνετε λήψη και εγκατάσταση της σωστής ενημέρωσης κώδικα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να μην βρείτε αυτήν την ενημέρωση κώδικα κάνοντας κλικ στο κουμπί «Έλεγχος για ενημερώσεις». Σε μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να κάνετε χρήση του καταλόγου του Microsoft Update. Εδώ, μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες ενημερώσεις κώδικα για να ξεπεράσετε ελαττώματα ασφαλείας στο δικό σας Η/Υ.

Επισκεφθείτε για περισσότερο ιστότοπο: βασική γνώση.co