Πώς να διαχειριστείτε το άγχος στην εργασία

Γνωρίζατε ότι οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ είναι από τους πιο αγχωμένους παγκοσμίως; Σχεδόν 60 τοις εκατό των εργαζομένων αισθάνονται άγχος καθημερινά, επηρεάζοντας σημαντικά τη συνολική ευημερία τους.

Βιώνετε τις επιπτώσεις του ανεξέλεγκτου στρες στη δουλειά; Αν ναι, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση!

Αυτή η ανάρτηση θα μοιραστεί μερικές εξαιρετικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το άγχος στην εργασία. Επομένως, συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τι είναι και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο δράσης.

Αναπτύξτε μια πρωινή ρουτίνα

Τα ταραχώδη πρωινά θα σας κάνουν πιο αντιδραστικούς στο στρες στο χώρο εργασίας. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να δημιουργήσετε μια πρωινή ρουτίνα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη σωστή νοοτροπία για να αντιμετωπίσετε τις ευθύνες σας στο γραφείο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

  • Ξυπνήσει νωρίς
  • Φάτε ένα θρεπτικό πρωινό
  • Δημιουργήστε μια λίστα υποχρεώσεων
  • Άσκηση ή διάταση
  • Δημοσιεύστε, διαλογιστείτε ή διαβάστε κάτι που σας βάζει σε μια θετική νοοτροπία

Φυσικά, θα θέλετε να αφήσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ντυθείτε και να κάνετε τις μετακινήσεις σας. Φροντίστε λοιπόν να φύγετε νωρίς και να προγραμματίσετε την κίνηση για να αποφύγετε να ανησυχείτε μήπως αργήσετε.

Αποφύγετε τη σύγκρουση

Οι συγκρούσεις στο χώρο εργασίας είναι τεράστιοι στρεσογόνοι παράγοντες, γι’ αυτό αποφύγετε τις μην μοιράζεστε πάρα πολλές προσωπικές απόψεις για την πολιτική ή τη θρησκεία. Και, σε κανέναν δεν αρέσουν τα κουτσομπολιά στο γραφείο, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε να μιλάτε για τους συναδέλφους σας πίσω από την πλάτη τους.

Κατά καιρούς, μπορεί να προκύψουν διαφορές απόψεων ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε να τις αποφύγετε, αλλά μάθετε να τις χειρίζεστε σωστά. Και αν χρειαστεί, λάβετε υποστήριξη επίλυσης συγκρούσεων από το HR ή τη διοίκηση.

Μείνετε Οργανωμένοι

Το να έχετε οργανωμένο γραφείο και πρόγραμμα θα σας αποτρέψει από το να χάσετε πράγματα ή να ξεχάσετε τα ραντεβού. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να αφιερώνετε λίγα λεπτά καθημερινά για να τακτοποιείτε τον χώρο εργασίας σας. Επιπλέον, ενημερώστε τον προγραμματιστή ή το ημερολόγιό σας αμέσως μόλις κλείσετε ένα νέο ραντεβού, ώστε να έχετε πάντα μια ιδέα για το τι θα κρατήσει η ημέρα.

Αλλάξτε το σκηνικό σας

Εάν αισθάνεστε φορτωμένοι στη δουλειά, δοκιμάστε να αλλάξετε το σκηνικό σας για μερικές ώρες. Για παράδειγμα, εάν το γραφείο σας έχει φορητά γραφεία φορητού υπολογιστή, γιατί να μην μετακινηθείτε σε ένα ήσυχο σημείο όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε καλύτερα; Εναλλακτικά, κάντε ένα γρήγορο δεκάλεπτο περπάτημα ανάμεσα σε αγχωτικές εργασίες για να μπορέσετε να απογοητευτείτε.

Μην είσαι τελειομανής!

Κανείς δεν κάνει τα πάντα τέλεια συνέχεια, οπότε το να δημιουργείς υπερβολικά υψηλές προσδοκίες για τον εαυτό σου, το μόνο που θα σου κάνει είναι να απογοητευτείς. Προσπάθησε λοιπόν να κάνεις το καλύτερο δυνατό και θέσε έξυπνους στόχους που ξέρεις ότι μπορείς να πετύχεις.

Μόλις πετύχετε τους στόχους σας, δώστε συγχαρητήρια στον εαυτό σας και σε όσους εργάστηκαν μαζί σας. Η θετικότητά σας θα δημιουργήσει μια καλύτερη ατμόσφαιρα και πιθανότατα θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να διαχειριστείτε το άγχος στην εργασία!

Με τη βοήθεια αυτών των συμβουλών, μπορείτε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να διαχειριστείτε το στρες στην εργασία.

Φυσικά, εάν τα πράγματα δεν φαίνεται να βελτιώνονται, μιλήστε με τον προϊστάμενό σας για το πώς το άγχος στο χώρο εργασίας επηρεάζει την παραγωγικότητά σας. Η γνώση του πώς αισθάνονται οι υπάλληλοί τους μπορεί να βοηθήσει τους διευθυντές να αναπτύξουν κίνητρα, να προσφέρουν υποστήριξη και να κάνουν θετικές αλλαγές που ωφελούν την ομάδα.

Και, αν θέλετε να μάθετε περισσότερες συμβουλές για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας και ευεξίας, περιηγηθείτε σε παρόμοιες αναρτήσεις στον ιστότοπό μας!