Ποιοι είναι οι συνήθεις τύποι παροχών των εργαζομένων;

Είστε ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης και αναρωτιέστε εάν οι υπάλληλοί σας φροντίζονται σωστά; Ή, είστε υπάλληλος που νιώθετε σαν να χάνετε κάποια σημαντικά οφέλη στην εταιρεία σας.

Ενώ τα οφέλη διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τύποι παροχών σε εργαζόμενους. Αυτά πρέπει να αποτελούν τα θεμέλια οποιασδήποτε επιχείρησης.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε για τους διαφορετικούς τύπους παροχών και γιατί όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτά.

Ιατρικές παροχές για τους εργαζόμενους

Αυτό είναι το πιο περιζήτητο και σημαντικό όφελος που μπορεί να προσφέρει μια επιχείρηση στους υπαλλήλους της. Ανάλογα με την εταιρεία, οι εργοδότες θα πληρώσουν είτε όλα τα έξοδα ιατρικής ασφάλισης είτε το μεγαλύτερο μέρος — με τον εργαζόμενο να καλύπτει το υπόλοιπο.

Η ιατρική ασφάλιση για τους υπαλλήλους καλύπτει συνήθως τις αμοιβές γιατρών και χειρουργών, καθώς και έξοδα νοσοκομείων και συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ασφάλεια αναπηρίας

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των εργαζομένων, καθώς βοηθά τους εργαζόμενους να αισθάνονται ασφαλείς και ασφαλείς στις δουλειές τους. Τα επιδόματα αναπηρίας μπορεί να περιλαμβάνουν βραχυπρόθεσμη ή μακροπρόθεσμη ασφάλιση. Αυτά τα οφέλη μπαίνουν στο παιχνίδι όταν ένας εργαζόμενος αρρωσταίνει ή τραυματίζεται σε σημείο που δεν μπορεί να εργαστεί.

Τα επιδόματα αναπηρίας μπορούν να επεκταθούν σε ασθένειες και τραυματισμούς που συμβαίνουν εκτός εργασίας. Αλλά οι περισσότεροι εργοδότες στο ελάχιστο προσφέρουν βραχυπρόθεσμη ασφάλιση αναπηρίας για ασθένειες ή τραυματισμούς που συμβαίνουν στην εργασία.

Ο εργοδότης μπορεί να επιλέξει τη διάρκεια της κάλυψης αναπηρίας, μετά την οποία ο εργαζόμενος πρέπει να επιστρέψει στην εργασία του διαφορετικά δεν θα λάβει αποζημίωση.

Ασφάλεια ζωής

Ένα από τα πιο κοινά είδη παροχών εργαζομένων είναι η ασφάλιση ζωής ή η ασφάλιση τυχαίου θανάτου και εξάρθρωσης (AD&D). Αυτές οι παροχές διασφαλίζουν ότι η οικογένεια του υπαλλήλου σας λαμβάνει χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση που πεθάνει.

Η ασφάλεια ζωής είναι συνήθως το ποσό του ετήσιου μισθού του εργαζομένου. Αυτό το επίδομα απαιτεί από τους υπαλλήλους να εγγραφούν.

Συνταξιοδοτικά προγράμματα

Αυτή είναι η κορυφή της λίστας για κοινές επιλογές παροχών εργαζομένων. Τα επιδόματα συνταξιοδότησης θεωρούνται βασικό στοιχείο που πρέπει να παρέχουν όλες οι εταιρείες για τους υπαλλήλους τους.

Κάλυψη Ψυχικής Υγείας

Αυτό το επίδομα εργαζομένων γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στις μέρες μας, όταν δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην ψυχική υγεία.

Η ασφάλιση ψυχικής υγείας περιλαμβάνει την παροχή φροντίδας για την ψυχική και συναισθηματική ευημερία των εργαζομένων. Αυτό περιλαμβάνει ραντεβού με υπηρεσίες θεραπείας, συνταγογραφούμενα φάρμακα και άλλα.

Κοινοί τύποι παροχών εργαζομένων

Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσον αφορά τα είδη των παροχών των εργαζομένων. Ορισμένες εταιρείες παρέχουν στους υπαλλήλους τους μια ολοκληρωμένη λίστα παροχών. Αυτό εξασφαλίζει την καλύτερη σωματική, συναισθηματική και ψυχική ευημερία του εργαζομένου.