Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι χώρων στάθμευσης που υπάρχουν σήμερα;

Οι χώροι στάθμευσης υπάρχουν παντού. Ξέρατε ότι έχουν τελειώσει ένα δισεκατομμύριο θέσεις στάθμευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες? Αυτό ισοδυναμεί με τέσσερις θέσεις στάθμευσης για κάθε αυτοκίνητο στη χώρα.

Όλοι αυτοί οι χώροι διατίθενται σε μια ποικιλία διαφορετικών τύπων χώρων στάθμευσης. Από γκαράζ μέχρι επιφανειακά, υπάρχει χώρος στάθμευσης για κάθε ανάγκη στάθμευσης.

Τύποι χώρων στάθμευσης #1: Γκαράζ στάθμευσης

Τα γκαράζ στάθμευσης (μερικές φορές ονομάζονται δομές στάθμευσης, κτίρια στάθμευσης ή εγκαταστάσεις στάθμευσης) χρησιμοποιούνται συχνά σε περιοχές όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Μπορούν να είναι μονού επιπέδου, πολλαπλών επιπέδων, υπέργειων ή υπόγειων. Μπορούν επίσης να είναι ένας συνδυασμός αυτών.

Τύποι χώρων στάθμευσης #2: Αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης

Ένα Αυτοματοποιημένο Σύστημα Στάθμευσης (μερικές φορές ονομάζεται χώρος στάθμευσης στοίβαξης ή ρομποτική στάθμευση) είναι ένας χώρος στάθμευσης που χρησιμοποιεί ένα μηχανικό σύστημα για τη μετακίνηση των αυτοκινήτων σε διαθέσιμους χώρους στάθμευσης.

Είναι μια παρτίδα πολλαπλών επιπέδων και στοιβάζει αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια παρτίδα με πολύ αποδοτικό χώρο και δεν απαιτεί προσωπικό. Εκτός από την εξοικονόμηση χώρου, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα στο αυτόματο σύστημα στάθμευσης.

Είναι φιλικά προς το περιβάλλον, περιορίζουν την οδήγηση, η εξοικονόμηση χρόνου είναι μια σταθερή εμπειρία στάθμευσης και τα αυτοκίνητα είναι πολύ πιο ασφαλή και ασφαλή από κλοπή και ζημιά.

Τύποι χώρων στάθμευσης #3: Επιφανειακός χώρος στάθμευσης

Ένας από τους πιο συνηθισμένους χώρους στάθμευσης είναι ο επιφανειακός χώρος στάθμευσης. Είναι πολλά που είναι ακάλυπτα, δεν δημιουργούνται από κανένα είδος κατασκευής και είναι στο επίπεδο του εδάφους.

Οι επιφάνειες μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικούς τύπους πλακοστρώσεων στάθμευσης, όπως σκυρόδεμα, χαλίκι, άσφαλτο, πίσσα και τσιπή επιστρώσεις.

Τύποι Χώρων Στάθμευσης Χώρων Στάθμευσης

Ανεξάρτητα από τον τύπο της δομής ενός χώρου στάθμευσης, αποτελείται από έναν από τους τρεις βασικούς τύπους χώρων: γωνιακή στάθμευση, κάθετη στάθμευση και παράλληλη στάθμευση.

Η γωνιακή στάθμευση είναι όταν οι χώροι τοποθετούνται σε μικρή γωνία και είναι δημοφιλείς σε μεγάλες παρτίδες (συχνά επιφανειακές) που έχουν σχεδιαστεί για να πηγαίνουν τα αυτοκίνητα προς τη μία κατεύθυνση.

Κάθετο παρκάρισμα είναι όταν οι χώροι είναι ίσιοι και κάθετοι μεταξύ τους. Αυτού του είδους οι χώροι βρίσκονται συχνά σε μικρούς χώρους στάθμευσης, όπως μπροστά από καταστήματα.

Οι παράλληλοι χώροι στάθμευσης είναι χώροι που είναι παράλληλοι με κράσπεδο. Αυτά βρίσκονται συχνά σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία, όπως δρόμους της πόλης.

Τύποι χώρων στάθμευσης για ευκολία και προστασία των αυτοκινήτων μας

Οι χώροι στάθμευσης δεν είναι απλώς ένα μέρος για να τοποθετούμε τα αυτοκίνητά μας όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Λειτουργούν πολύτιμη ως χώρος αποθήκευσης και προστασίας ενός από τα πιο πολύτιμα περιουσιακά μας στοιχεία.

Όταν συγκρίνετε τους διαφορετικούς τύπους χώρων στάθμευσης, θα πρέπει να αναζητήσετε έναν που είναι καλά συντηρημένος, σωστά φωτισμένος και ασφαλής.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη φροντίδα του αυτοκινήτου και τις εταιρείες που μπορείτε να εμπιστευτείτε, ανατρέξτε στα άλλα άρθρα μας. Προσφέρουμε επίσης άρθρα σχετικά με τα τρόφιμα και την υγεία, το σπίτι και το γραφείο, τις μεταφορές και την τεχνολογία.