Οι διαφορετικοί τύποι οδηγών φορτηγών, εξηγούνται

Η οδήγηση φορτηγού μπορεί να είναι μια φανταστική καριέρα. Υπάρχει μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και οι αμοιβές και τα προνόμια κορυφαία. Αλλά, εάν είστε νέος στον κλάδο, μπορεί να είστε λίγο σίγουροι για τους διαφορετικούς τύπους εργασιών οδήγησης φορτηγών που διατίθενται.

Ευτυχώς, για αυτό είναι αυτό το άρθρο. Σε αυτόν τον σύντομο οδηγό, θα αποκαλύψουμε τους πιο δημοφιλείς τύπους οδηγών φορτηγών. Αν σας ενδιαφέρει, διαβάστε για να ανακαλύψετε περισσότερα.

Τύποι οδηγών φορτηγών μεγάλων αποστάσεων έναντι μικρών αποστάσεων

Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλων αποστάσεων είναι εκείνοι που μεταφέρουν φορτία σε μεγάλες αποστάσεις, συχνά σε κρατικές ή επαρχιακές γραμμές. Ακολουθούν συγκεκριμένη διαδρομή και βάζουν προθεσμίες παράδοσης. Λόγω των πολλών ωρών και της σημαντικής απόστασης που διανύθηκε, οδήγηση φορτηγού μεγάλων αποστάσεων απαιτεί περισσότερη εκπαίδευση και εμπειρία.

Οι οδηγοί φορτηγών Shorthaul, από την άλλη πλευρά, πραγματοποιούν παραδόσεις που είναι σχετικά κοντά στην έδρα τους. Ενώ μπορεί να μην διανύουν τόσα μίλια όσο οι οδηγοί μεγάλων αποστάσεων, οι διαδρομές τους μπορεί να είναι πιο περίπλοκες και προκλητικές, καθιστώντας την εκπαίδευση και την εμπειρία απαραίτητες.

Ιδιοκτήτες-Χειριστές εναντίον Οδηγών Φορτηγών Εταιρείας εναντίον Οδηγών Φορτηγών Μίσθωσης-Αγοράς

Οι ιδιοκτήτες-χειριστές είναι αυτοαπασχολούμενοι και μισθώνουν τα φορτηγά τους από εταιρείες μεταφοράς φορτηγών και οι οδηγοί μίσθωσης-αγοράς έχουν τα φορτηγά τους και είναι συμβεβλημένοι με εταιρεία φορτηγών. Και οι δύο είναι υπεύθυνοι για όλες τις πτυχές της επιχείρησής τους, συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης, της ασφάλισης και των φόρων.

Οι οδηγοί φορτηγών της εταιρείας, από την άλλη πλευρά, είναι υπάλληλοι εταιρειών φορτηγών. Τους καταβάλλεται μισθός ή ωρομίσθιο και η εταιρεία είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση, την ασφάλιση και τους φόρους. Αυτές οι εργασίες οδήγησης φορτηγών έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οδηγοί φορτηγών στο Στρατό

Οι οδηγοί στρατιωτικών φορτηγών είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά προμηθειών και εξοπλισμού σε στρατιώτες σε ζώνες μάχης. Πρέπει να μπορούν να χειρίζονται βαρέα οχήματα σε δύσκολα εδάφη και συνθήκες. Όπως και άλλοι οδηγοί φορτηγών, πρέπει να ακολουθούν όλους τους νόμους και κανονισμούς οδικής κυκλοφορίας. Οι οδηγοί στρατιωτικών φορτηγών πρέπει επίσης να μπορούν να εκτελούν βασική συντήρηση στα οχήματά τους.

Ομάδες οδηγών

Οι ομάδες οδηγών είναι δύο οδηγοί που οδηγούν εναλλάξ το ίδιο φορτηγό. Αυτός ο τύπος διευθέτησης είναι ευεργετικός επειδή επιτρέπει στους οδηγούς να ξεκουράζονται περισσότερο. Επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τα χρονοδιαγράμματα.

Οδηγοί φορτηγών Hazmat

Να γίνεις οδηγός φορτηγού όπως αυτό χρειάζεται οδηγούς που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στη μεταφορά επικίνδυνων υλικών. Αυτά τα υλικά μπορεί να είναι εύφλεκτα, δηλητηριώδη ή διαβρωτικά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Ο οδηγός πρέπει να γνωρίζει πώς να φορτώνει και να ξεφορτώνει σωστά τα υλικά, καθώς και πώς να χειρίζεται τυχόν διαρροή που μπορεί να προκύψει.

Οδηγοί φορτηγών βυτιοφόρων

Οδηγός φορτηγού βυτιοφόρου είναι κάποιος που οδηγεί φορτηγό βυτιοφόρο. Αυτά τα φορτηγά χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά πετρελαίου, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά άλλων υγρών και αερίων. Οι οδηγοί βυτιοφόρων πρέπει να διαθέτουν ειδική άδεια για να οδηγούν αυτά τα φορτηγά.

Οδηγοί φορτηγών μεγάλου μεγέθους

Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλου μεγέθους είναι υπεύθυνοι για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων που υπερβαίνουν το νόμιμο όριο για πλάτος, μήκος ή ύψος. Αυτά τα φορτία απαιτούν συχνά ειδικές άδειες και συνοδούς και μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα στη μεταφορά. Οι οδηγοί φορτηγών μεγάλου μεγέθους πρέπει να έχουν μεγάλη εμπειρία και εκπαίδευση προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια αυτά τα φορτία.

Κάντε την επόμενη επαγγελματική σας κίνηση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι οδηγών φορτηγών εκεί έξω. Ορισμένοι ειδικεύονται στη μεταφορά ορισμένων τύπων φορτίου, ενώ άλλοι είναι ειδικευμένοι στην οδήγηση σε δύσκολες συνθήκες. Η γνώση των διαφορετικών τύπων οδηγών φορτηγών και του τι φέρνουν στο τραπέζι μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη απόφαση για την επόμενη επαγγελματική σας κίνηση.