Εξερεύνηση δομικών διαβαθμίσεων χάλυβα – Πολύ ευγενικό στούντιο

Ο σίδηρος και το παράγωγό του, χάλυβας, λογαριασμός για περίπου 95% της ετήσιας χωρητικότητας όλων των μετάλλων που παράγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι βιομηχανίες πάνω και κάτω στη χώρα χρησιμοποιούν χάλυβα και θα το βρείτε σχεδόν σε κάθε κτίριο.

Ο τύπος του χάλυβα που χρησιμοποιείται για οικοδομικές εργασίες είναι γνωστός ως δομικός χάλυβας. Χρησιμοποιείται για κάθε είδους χρήση, από δοκούς στήριξης έως ολόκληρες σκελετικές κατασκευές κτιρίων. Εάν είστε στον κατασκευαστικό κλάδο, μπορεί να αναρωτιέστε πώς να κατανοήσετε τις ποιότητες χάλυβα δομικών κατασκευών.

Σε αυτό το άρθρο, θα καλύψουμε όλους τους τύπους δομικού χάλυβα, ώστε να μην χρειάζεται να αναρωτιέστε “τι είναι ο δομικός χάλυβας;”

Τι είναι ο δομικός χάλυβας;

Με απλά λόγια, ο δομικός χάλυβας είναι μέταλλο με το οποίο συνεργάζονται τα συνεργεία κατασκευής. Διαφέρει από άλλους τύπους χάλυβα επειδή έχει υποστεί επεξεργασία και βελτιστοποίηση για χρήση στον κατασκευαστικό κλάδο.

Ο δομικός χάλυβας είναι συνήθως ανθρακούχο χάλυβας. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει και σίδηρο και άνθρακα. Οτιδήποτε έχει περιεκτικότητα σε άνθρακα πάνω από 2,1% ταξινομείται ως δομικός χάλυβας.

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να κατασκευάσουν με χάλυβα επειδή είναι απίστευτα ανθεκτικό και σχετικά φθηνό σε σύγκριση με άλλα μέταλλα. Είναι επίσης σε θέση να λυγίσει και να μορφοποιηθεί ελαφρώς, κάτι που μπορεί να ακούγεται ανησυχητικό, αλλά στην πραγματικότητα κάνει μια ξαφνική αποτυχία πολύ λιγότερο πιθανή.

Κατανόηση δομικών διαβαθμίσεων χάλυβα

Δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος δομικού χάλυβα. Διαφορετικοί δομικοί χάλυβες έχουν διαφορετικές χρήσεις, επομένως ο χάλυβας που αγοράζετε από το δικό σας προμηθευτής χάλυβα θα εξαρτηθεί από τους τύπους δομικού χάλυβα που χρειάζεστε.

Αυτοί οι τύποι χάλυβα είναι γνωστοί ως ποιότητες χάλυβα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτά τώρα.

Ανθρακούχα Χάλυβες

Οι ανθρακούχες χάλυβες χρησιμοποιούνται συνήθως για την παραγωγή βιομηχανικών σωλήνων και σωληνώσεων.

Ο χάλυβας μπορεί να ταξινομηθεί ως ανθρακούχο χάλυβας όταν δεν έχει προστεθεί άλλο στοιχείο κράματος σε αυτόν. Η περιεκτικότητα σε χαλκό δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,6%, η περιεκτικότητα σε μαγγάνιο δεν μπορεί να υπερβαίνει το 1,6%, και η περιεκτικότητα σε σιλικόνη δεν μπορεί να υπερβαίνει το 0,6%.

Υψηλής αντοχής, χαμηλού κράματος

Αυτός ο τύπος χάλυβα έχει σχεδιαστεί για να έχει χρήσιμες μηχανικές ιδιότητες και να είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στη διάβρωση. Αυτές οι ιδιότητες το καθιστούν ιδανικό για χρήση σε δομικά χαλύβδινα σχήματα και πλάκες.

Οι υψηλής αντοχής χάλυβες χαμηλού κράματος περιέχουν συνήθως επίπεδα μαγγανίου έως και 2%.

Σφυρήλατα Χάλυβες

Η σφυρηλάτηση είναι μια διαδικασία που διαμορφώνει τα μέταλλα ενώ βρίσκονται ακόμη σε στερεή κατάσταση. Γίνεται για να μειώσει τις φυσαλίδες αερίου και να βελτιώσει τη συνολική αντοχή του χάλυβα.

Κραματοποιημένοι χάλυβες

Η ενίσχυση και η απόσβεση είναι μια διαδικασία θέρμανσης και στη συνέχεια ψύξης των μετάλλων ταυτόχρονα για να προστεθεί αντοχή στο μέταλλο.

Μπορούν να ψύχουν τον χάλυβα χρησιμοποιώντας νερό, λάδι ή άζωτο. Δημιουργεί χάλυβα που είναι πολύ λιγότερο εύθραυστο. Ως εκ τούτου, είναι σε θέση να αντέξει πολύ περισσότερο από άλλους χάλυβες.

Αποκτήστε το σωστό ατσάλι

Η κατανόηση των δομικών ποιοτήτων χάλυβα είναι σημαντική για τους ανθρώπους στον κατασκευαστικό κλάδο. Σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μέταλλο για την εργασία που έχετε στο χέρι. Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι χάλυβα εκεί έξω, επομένως είναι στο χέρι σας να επιλέξετε το σωστό.

Αναζητάτε περισσότερο ενημερωτικό περιεχόμενο; Μείνετε στον ιστότοπό μας και ρίξτε μια ματιά σε κάποιο ακόμη από το καταπληκτικό περιεχόμενό μας σήμερα.