Γιατί τα email πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα και πώς να τα αποτρέψετε από το να συμβούν

Εδώ είναι ένα τρομακτικό στατιστικό στοιχείο – Ο μέσος υπάλληλος γραφείου θα έχει 121 email χτυπούν τα εισερχόμενά τους καθημερινά.

Αυτό είναι ένα πυροσβεστικό σύστημα πληροφοριών. Εάν οποιοδήποτε email τρίβει έναν τόσο βιαστικό χρήστη με λάθος τρόπο, επειδή είναι ανεπιθύμητο, ο χρήστης πιθανότατα δεν θα θέλει να το λάβει ξανά.

Ως έμπορος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ενημερωτικό δελτίο σας αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό για λίγη προσοχή. Θέλετε να μην φαίνεστε πιεστικοί ή ανεπιθύμητοι αν θέλετε να κερδίσετε την προσοχή τους.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε γιατί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταφέρονται στα ανεπιθύμητα και τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τη συμμετοχή σας σε αυτήν τη λίστα.

1. Δεν καταλαβαίνετε το κοινό-στόχο σας

Στον πυρήνα κάθε προσπάθειας μάρκετινγκ, απλά αναζητάτε τα κατάλληλα άτομα για να προσφέρουν τη λύση σε ένα πρόβλημα. Όταν βρίσκεις κάποιον να παλεύει με κάτι για το οποίο έχεις απάντηση, έχεις χτυπήσει το μάτι του ταύρου.

Έτσι λειτουργεί το κατάλληλο κοινό στο οποίο απευθύνεται. Εάν επιτύχετε τη σωστή προσαρμογή στο κοινό-στόχο, διεγείρετε υψηλά επαφή με τον πελάτη. Ως αποτέλεσμα, οι συνδρομητές θα βρουν αξία στις καμπάνιες email σας και θα τις ελέγξουν.

Όταν δεν έχετε προσαρμογή στο κοινό-στόχο, όμως, μπορεί πραγματικά να απορρίψετε. Θα συνεχίσετε να στέλνετε καμπάνιες μετά από καμπάνια και όλοι οι συνδρομητές σας θα βιώσουν λευκό θόρυβο.

Δεδομένου ότι κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συνεχίζει να μην έχει νόημα για τον συνδρομητή, αναπόφευκτα θα το επισημάνει ως ανεπιθύμητο. Επομένως, είναι σημαντικό να συνδυάσετε την επιθυμία σας να μεγαλώσετε τη λίστα συνδρομητών email σας με τη σύνδεση με περισσότερους συνδρομητές τους οποίους εξυπηρετείτε αποτελεσματικά.

Με αυτόν τον τρόπο, η βασική σας πρόταση αξίας θα τους κρατήσει καλά, με αποτέλεσμα να δίνουν προτεραιότητα στα email σας κάθε φορά που έρχονται στα εισερχόμενά τους.

2. Παράκαμψη αγοράς εισιτηρίων

Μία από τις μοναδικές πτυχές του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συμβάλλουν επίσης στην επιτυχία του είναι η φύση του που βασίζεται στην άδεια.

Εάν στέλνετε ένα ανεπιθύμητο email ξανά και ξανά στα εισερχόμενα ενός συνδρομητή, τελικά θα επισημανθείτε ως ανεπιθύμητο. Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένα βασικό εργαλείο παραγωγικότητας για πολλούς και το να το γεμίζει με σκουπίδια κάθε φορά προκαλεί ακραία δυσαρέσκεια.

Για να το παρακάμψετε αυτό, πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να δημιουργήσετε buy-in από έναν συνδρομητή, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε τη δυναμική μάρκετινγκ βάσει αδειών.

Ως βασικός κανόνας, μην επιλέγετε ποτέ να αγοράζετε φορέματα email για να δημιουργήσετε τη λίστα αλληλογραφίας σας. Μπορεί να φαίνεται σαν ένα βιώσιμο εργαλείο, αλλά η αρνητική αντίληψη που δημιουργεί θα επηρεάσει αρνητικά την επιχείρησή σας.

Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, θα μπορούσε να σας κυνηγήσει και η κυβέρνηση. Η αγορά διευθύνσεων email μπορεί ενδεχομένως να σας οδηγήσει στην παράβαση του νόμου CAN-SPAM. Αν δεν έχετε 16.000 $ για να πληρώσετε για πρόστιμα ανά email, ίσως θέλετε να αποφύγετε την παραβίαση αυτού του κανόνα.

Μια συναρπαστική αλλά απλή μέθοδος για να αποκτήσετε αγορά συνδρομητή είναι να χρησιμοποιήσετε μια φόρμα συμμετοχής στον ιστότοπό σας. Μπορείτε να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να ανταλλάξετε αξία για το email ενός πιθανού συνδρομητή.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, όπως ένα ebook ή λευκό χαρτί για να το δώσετε δωρεάν σε αντάλλαγμα για μια διεύθυνση email. Εάν εκτελεστεί σωστά, αυτό μπορεί να έχει το διπλό αποτέλεσμα να κερδίσετε την αγορά των συνδρομητών σας και να κερδίσετε περισσότερη εμπιστοσύνη μαζί τους.

Όταν συναντήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας ενός υποψήφιου πελάτη, μην του στέλνετε email χωρίς συγκατάθεση. Αντ ‘αυτού, στείλτε στον υποψήφιο πελάτη ένα εξατομικευμένο email για να τον μετατρέψετε σε συνδρομητή.

3. Αγνοώντας τις βέλτιστες πρακτικές μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μερικές φορές τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μάρκετινγκ καταλήγουν στο φάκελο ανεπιθύμητων μηνυμάτων λόγω έλλειψης τήρησης των βέλτιστων πρακτικών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Χρειάζεται να αξιολογείτε συνεχώς τις λειτουργίες του ενημερωτικού δελτίου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και να κατασκοπεύετε περιπτώσεις όπου μπορεί να χαλαρώνετε τους κανόνες για τις βέλτιστες πρακτικές.

Για παράδειγμα, ένας φιλόδοξος έμπορος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να αγνοήσει την ανάγκη εξάλειψης των διευθύνσεων email μιας χρήσης από τη βάση δεδομένων του στην προσπάθειά του να αναπτυχθεί.

Ομοίως, η αποστολή της καμπάνιας email σας σε μια διεύθυνση που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα επιτρεπόμενων θα σας επισημάνει ως ανεπιθύμητο. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να κάνετε συνήθεια να ζητάτε από τους συνδρομητές να προσθέσουν τη διεύθυνσή σας στις επαφές τους.

Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζετε ότι βρίσκεστε στη λίστα επιτρεπόμενων, καθώς οι εταιρείες πλατφορμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποθέτουν ότι εάν ένας αποστολέας βρίσκεται στις επαφές σας, πιθανότατα δεν είναι ανεπιθύμητο. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε οδηγίες σχετικά με τη λίστα επιτρεπόμενων στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλωσορίσματος που στέλνετε σε νέους συνδρομητές για να τους βοηθήσετε να σας προσθέσουν στη λίστα επιτρεπόμενων από την πρώτη στιγμή.

4. Μεγάλες απουσίες από Εισερχόμενα Συνδρομητών

Μόλις λάβετε την αγορά συνδρομητών για να σας στείλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν θα πρέπει να επαναπαυθείτε στις δάφνες σας. Πολλοί επαγγελματίες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τείνουν να αντιμετωπίζουν το buy-in ως τον τελικό στόχο. Δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ο στόχος σας πρέπει να είναι να συνεχίσετε να είστε πρώτοι στους συνδρομητές, ώστε να μην ξεχνούν την επωνυμία σας. Όταν στέλνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ασυνέπεια, είναι εύκολο για τους συνδρομητές να σας ξεχάσουν. Την επόμενη φορά που θα μεταβείτε στα εισερχόμενά τους, δεν θα αναγνωρίσουν την επωνυμία σας.

Αυτό χρησιμεύει μόνο για να σας αντιμετωπίζουν ως αποστολέα spammy.

Ένας βολικός τρόπος για να το καταπολεμήσετε αυτό είναι να κάνετε την επωνυμία σας συνεπή. Επιτρέψτε στα αναγνωριστικά επωνυμίας που βλέπουν οι συνδρομητές στα εισερχόμενά τους να έχουν σταθερούς δείκτες ως αυτά που χρησιμοποιείτε στον ιστότοπό σας ή/και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο συνδρομητής μπορεί να αξιολογήσει εάν το email σας είναι σήμα ή θόρυβος, θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να τον κάνετε να συνδέσει τις τελείες και να κάνει κλικ.

Η εξατομίκευση των email είναι ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τους συνδρομητές να σας θυμούνται, ώστε να μην συσχετίζουν τα email σας με ανεπιθύμητα μηνύματα. Στην ίδια γραμμή, θα πρέπει να προσθέσετε μια μικρή ενότητα στο email σας για να τους υπενθυμίσετε πώς μπήκαν στο ενημερωτικό δελτίο σας.

Ως ασφάλεια αποτυχίας, πρέπει επίσης να έχετε ένα εύκολα προσβάσιμο κουμπί κατάργησης εγγραφής. Εάν ένας συνδρομητής δεν σας ανακαλέσει εντελώς, θα πρέπει να βρει έναν εύκολο τρόπο να βγει από τη λίστα σας αντί να καταφύγει στην επισήμανση του email σας ως ανεπιθύμητου.

Οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν διαισθητικά τον σύνδεσμο κατάργησης εγγραφής στο κάτω μέρος ενός email και αυτό είναι ένα καλό μέρος για να το τοποθετήσετε. Δεν χρειάζεται να επιστήσετε περιττή προσοχή σε αυτόν τον σύνδεσμο για να μην χάσετε περισσότερους συνδρομητές από ό,τι χρειάζεται. Απλώς πρέπει να διαβεβαιώσετε τους συνδρομητές ότι είναι εκεί.

Γιατί τα email πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

Κάθε έμπορος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται με τους συνδρομητές για να αξιοποιήσει στο έπακρο την απήχησή τους. Ως εκ τούτου, πρέπει να διερευνάτε συνεχώς γιατί τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πηγαίνουν στα ανεπιθύμητα για να δημιουργήσετε κορυφαίες στον κλάδο συνήθειες μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βοηθούν στην ενίσχυση της απήχησής σας.

Η αποστολή email εν μέσω θορύβου στο ψηφιακό μάρκετινγκ δεν είναι για τους αδύναμους. Ο ιστότοπός μας διαθέτει πολύτιμες και πρακτικές συμβουλές και κόλπα τεχνολογίας για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να μάθουν πώς να αξιοποιούν το διαδικτυακό τοπίο. Δείτε περισσότερα από το περιεχόμενό μας για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για να αναπτύξετε την επωνυμία σας.